450 skolebørn løber i naturen

herning Det gælder om at komme så hurtigt som muligt af sted gennem skovbund og op ad skrænter, når 450 skolebørn fra 5-6. klasse fra Herning løber naturløb onsdag 6. september. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Naturløbet er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden. Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund. Når de løber Naturløbet, oplever de for eksempel motion i naturen på en ny og sjov måde sammen med kammeraterne.

Til Naturløbet er der supersprint på bane med elektronisk tidtagning og orienteringsløb, hvor det gælder om at finde så mange poster som muligt på tid.

Det er Herning OK, som står for det praktiske på selve dagen. I 2016 deltog 375.900 børn fra hele landet i Aktiv Året Rundt. Det svarer til to tredjedele af alle Danmarks skolebørn. Målet er 400.000 børn i år.