Velkommen til Gødstrup: Milliardbyggeriet inviterer til åbent hospital

Søndag kan man få et sjældent kig indenfor i det kommende supersygehus

GØDSTRUP Normalt er adgang strengt forbudt på byggepladsen i Gødstrup - selv for pressen. Men på søndag, 3. september, inviterer det kommende supersygehus alle interesserede til åbent hus i den mest færdige del af det, der engang skal hedde Regionshospitalet Gødstrup.

Med indkørsel fra Næstholtvej vil man kunne komme helt ind i hjertet af det nye byggeri og fornemme størrelsen af den 375 meter lange foyer, der kommer til at gå hele vejen gennem sygehuset fra vest til øst og til sin tid vil koble psykiatrien sammen med det somatiske hospital. I foyeren vil der være indrettet et café-miljø samt en af de i alt ni informationsstande, man som publikum vil møde på den afmærkede rute i stueetagen og øverst oppe på sjette etage.

Stadig en byggeplads
Fagfolk og nøglepersoner vil undervejs på ruten stå klar til at svare på spørgsmål og fortælle om, hvad der kommer til at udspille sig, når personale og patienter i begyndelsen af 2020 rykker ind på hospitalet.

Blandt andet vil man kunne høre om kostkonceptet, akutmodtagelsen og den interaktive patient- og fødestue samt om kunst og farvevalg. I en lille biograf kan man se en sammenklippet dronefilm om det godt 3,5 milliarder kroner dyre byggeri fra den spæde start i september 2012 og frem til nu.

Hospitalsenheden Vest minder om, at der stadig er tale om en byggeplads, og opfordrer til, at man tager bekvemt fodtøj på og holder godt øje med sine børn under besøget. Den planlagte rute er ikke kørestolsvenlig eller nemt tilgængelig for gangbesværede, klapvogne og lignende.

Arrangementet er en del af den nationale »Vi bygger for livet«-kampagne, hvor Danske Regioner landet over sætter spot på byggerierne og udviklingen af de nye hospitaler. work