HCM-sejr efter flot slutspurt

Kenneth Kristiansen 

Morten Slundt scorede sejrsmålet til 27-26 to sekunder før tid mod Ribe-Esbjerg

HåNDBOLD HC Midtjylland kom fra land med en sejr i 888 Ligaen. Men det holdt hårdt og blev først i sidste øjeblik, at Ribe-Esbjerg blev besejret i den runde hal.

Morten Slundt tordnede bolden i mål med bare to sekunder tilbage på haluret, og så kunne de sejrshungrende HCM’ere eksplodere i lettelse og sejrsjubel.

10 minutter før tid var hjemmeholdet ellers bagud med fire mål, 20-24, og alt tydede på, at det skulle blive endnu én af de lige ved og næsten-kampe, som HCM har haft så mange af i 2017.

Men HCM gav aldrig op. Stille og roligt blev gæsternes forspring indhentet, alt imens stemningen steg og steg i den runde hal.

Kampen lå på vippen midt i anden halvleg, hvor gæsterne var ved at trække fra. HCM hang på med det yderste af neglene, som da en redning fra Lars Eggen Rismark førte til en kontrascoring fra Eivind Tangen. Reducering til 20-22 i stedet for 19-23.

Kort efter hamrede Morten Slundt bolden på overliggeren, men efterhånden kom marginalerne over på HCM’s banehalvdel.

Tøvende fra start
Hjemmeholdet kom lidt tøvende fra start i kampen, og gæsterne fik en føring på 3-1, før der kom gang i HCM’s spil. Efter 10 minutter fik Herning-mandskabet sin første føring, og mod slutningen af første halvleg var der tegn på, at HCM kunne slå et lille hul på måltavlen og komme foran med tre-fire stykker. Det skete dog aldrig, blandt andet fordi Tim Winkler hev nogle gode redninger ud af ærmet i Ribe-Esbjergs mål.

Målmanden skiftede fra HCM efter sidste sæson, og i halvlegens første 20-25 minutter havde hans tidligere holdkammerater helt styr på ham.

I den anden ende debuterede Tim Winklers afløser, Anders Petersen, der sad over i pokalnederlaget til Aalborg i sidste uge med en knæskade, Anders Petersen, som HCM har hentet i SønderjyskE, skulle også lige i gang, før redningerne begyndte at komme.

I anden halvleg kom norske Lars Eggen Rismark på mål i stedet og var med et par pragtredninger med til at vende kampen.

I offensiven markerede blandt andre Rasmus Carlsen og Espen Lie Hansen sig stærkt. Sidstnævnte blev sit holds topscorer med syv mål.