Kristian Riis vil samle seniorerfaring

Ole Bitsch 

FCM’s midtstoppertalent tror på lærerigt ophold hos Vendsyssel i 1. division

FODBOLD Han var meldt på vej som lejesvend hos Superligaklubben AC Horsens, men endte på leje hos 1. divisionsklubben Vendsyssel FF.

Torsdagens transferdagsrejse sluttede lykkeligt for FC Midtjyllands stortalent Kristian Riis. Frem til næste sommer skal han spille hos den nordjyske klub.

- Jeg er rigtigt glad for den aftale, der er blevet lavet med Vendsyssel. Her kan jeg fortsætte min videreudvikling, siger Kristian Riis til Herning Folkeblad.

Langt tilbage i køen
Den 20-årige midtstopper nåede i denne sæson at spille fem kampe hos FC Midtjylland. Men han erkender, at konkurrencen netop nu er for hård i FCM, hvor han i centerforsvaret kæmper mod Kian Hansen, Zsolt Korcsmár og Markus Halsti.

- Det er tre rutinerede spillere, som lige nu står foran mig i køen. Det har jeg indset og accepteret, siger Kristian Riis, der erkender, at netop erfaring og stabilitet p.t. er det, han selv mangler for at kunne spille fast for FC Midtjylland.

- Jeg synes, at jeg har vist, at jeg har talentet og potentialet til at spille for en topklub som FC Midtjylland. Men jeg ved godt, at jeg også mangler noget erfaring fra seniorfodbold. Derfor har jeg sagt ja til den spændende udfordring i Vendsyssel, forklarer han.

Matcher stilen
Kristian Riis, der samlet har opnået 23 førsteholdskampe hos »ulvene«, glæder sig over, at han i resten af den indeværende sæson skal arbejde under FCM’s tidligere cheftræner, Erik Rasmussen.

- Under Erik kommer jeg til en klub, hvor spillestilen og ambitionerne matcher det, jeg føler, jeg kan bidrage med på og uden for banen. Jeg er god i spillet med fødderne, og så er jeg en type, der tager ansvar. Den rolle vil jeg ligeledes brænde for i Vendsyssel - også selvom, jeg kun er på leje, siger Kristian Riis.

For to uger siden forlængede han sin kontrakt med FC Midtjylland. Den gensidige aftale løber nu til sommeren 2022.

- Jeg drømmer stadig om at få mit gennembrud i FCM. Det er min hjerteklub og min drømmeklub herhjemme. Jeg ser ikke lejemålet i Vendsyssel som en mistillid fra FCM’s side. Tværtimod synes jeg det er fedt, at klubben prioriterer, at jeg får fast spilletid på højt niveau, siger Kristian Riis.