Kristian Riis til Vendsyssel

Jørn Just Kristensen 

Den 20-årige midterforsvarer Kristian Riis bliver udlejet til Vendsyssel for resten af sæsonen

FODBOLD For anden gang på deadlinedagen sender FC Midtjylland en ung spiller til 1. divisionsholdet Vendsyssel.

Midterforsvareren Kristian Riis tilbringer resten af sæsonen hos den nordjyske klub, der aktuelt er nummer to i landets næstbedste række.

- Vi tror på Kristian og har jo også forlænget med ham (frem til sommeren 2022, red.). Han gjorde det rigtigt godt i sidste sæson med mange gode kampe. Men for unge spillere går det op og ned, og Riis’ start på denne sæson har været en smule nedad, og med det kampprogram, vi har tilbage (med kun Superliga og pokal, red.), har vi sammen med hans agent vurderet, at det er bedst for hans udvikling, at han kommer ud og får en masse kampe for Vendsyssel, siger Claus Steinlein, administrerende direktør for FC Midtjylland, til Herning Folkeblad.

I foråret stod Kristian Riis på tærsklen til det store gennembrud i FC Midtjylland og fik syv Superligakampe fra start for FCM. Men den 20-årige forsvarer er kommet skidt i gang med sæsonen og har mistet sin plads i startopstillingen.

- Vi arbejder henimod, at Riis skal stå klar til at blive stamspiller næste sommer, og der er Vendsyssel en rigtig god løsning, fordi de stod og manglede én. Det afgørende er, at han kommer til en klub, hvor han skal spille fast, vurderer Claus Steinlein.

Kristian Riis er indtil videre noteret for 23 kampe og ét mål for FC Midtjylland. Han kom til klubbens akademi som 15-årig fra SønderjyskE.