Jákup Thomsen har her scoret i en kamp for FC Midtjyllands U19-hold. Den nu 22-årige angriber har fået ophævet sin kontrakt i FCM, hvor han aldrig opnåede spilletid i Superligaen. Foto: Henrik Ole Jensen

FCM udlejer U21-landsholdsspiller

Jørn Just Kristensen 

Den færøske U21-landsholdsspiller Jákup Thomsen tilbringer resten af året hos Thisted FC i 1. division

FODBOLD FC Midtjylland udlejer den 19-årige angriber Jákup Thomsen til 1. divisionsoprykkerne fra Thisted FC.

Lejemålet gælder frem til nytår.

Den færøske U21-landsholdsangriber har stadig sin Superligadebut til gode og står langt tilbage i FCM’s angrebshierarki, og det er derfor ikke overraskende, at han skal samle spilleminutter andetsteds.

I foråret var Jákup Thomsen udlejet til Skive, men fik blot fire indskiftninger og nul kampe fra start for skibonitterne. Nu satser han selvsagt på mere i Thisted.

- Jákup skal have græs under fødderne igen på seniorniveau efter at have været skadesplaget sidste sæson. Jákup har en særlig evne til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, når han holder fokus, og det skal Thisted nu nyde godt af frem til nytår, siger FCM-direktør Claus Steinlein til klubbens hjemmeside.

I FCM har Jákup Thomsen kontrakt frem til sommeren 2022. Han ankom til akademiet i Ikast tilbage i 2013 fra færøske HB Torshavn.

På akademiet var han en del af det succesfulde kuld fra årgang 1997, der vandt U17-sølv, U17-guld og to gange U19-guld. Den hårdtarbejdende angriber fik også vist sig frem i UEFA Youth League - dog uden at komme på måltavlen.

Jákup Thomsen har spillet otte kampe for det færøske U21-landshold, der tager imod Danmark i EM-kvalifikationen klokken 17 i dag.

- Jákup er et stort talent og en solid boksspiller, som vi forventer os meget af i FC Midtjylland fremadrettet. Han har allerede bidraget med adskillige mål for akademiet, og nu skal han ud at vise, at han også kan være målfarlig på seniorniveau, siger Claus Steinlein.

Thisted FC ligger aktuelt nummer fire i 1. division.

Tidligere på dagen har FCM udlejet Mikael Anderson til Vendsyssel. Læs mere om det lejemål .