FCM-talent klar til næste step

Ole Bitsch 

19-årige Mikael Anderson ser frem til lejemålet hos Vendsyssel i 1. division

FODBOLD Stortalentet Mikael Anderson er klar til at tage næste skridt i sin karriere. Det skal ske hos Vendsyssel - 1. divisionsklubben, der i øjeblikket indtager andenpladsen i den næstbedste danske række.

Den 19-årige offensivspiller fra FC Midtjylland har signeret en lejeaftale frem til sommeren 2018.

- Jeg har brug for kampe og for at komme tilbage i en kamprytme. Jeg har brug for at spille - og det tror jeg på, jeg får mulighed for i Vendsyssel, siger Mikael Anderson til Herning Folkeblad.

Hos den nordjyske klub skal han præstere for at overbevise cheftræner Erik Rasmussen, der har fortid som træner i FC Midtjylland.

- Jeg har talt meget med Erik før mit skifte, og jeg har klart indtryk af, at jeg er hentet til Vendsyssel for at jeg skal spille. Det har været vigtigt for mig, at komme til et hold, der spiller teknisk fodbold, forklarer Mikael Anderson.

Han er både realistisk og fortrøstningsfuld.

- Jeg har været meget skadet på det seneste, men jeg tror på, at jeg kan komme ovenpå og gribe chancen i Vendsyssel, siger han.

- Men jeg skal lægge på mit niveau. Jeg skal blive mere moden i mit spil. Jeg er en angrebsivrig spiller, der konstant vil udfordre, når jeg har bolden, men jeg skal blive bedre til at indse, hvornår jeg skal køre på, og hvornår jeg skal spille simpelt og slippe bolden, påpeger Mikael Anderson.

FCM-talentet, der er udtaget til det islandske U21-landshold, påpeger, at sæsonlånet i 1. division skal skærpe ham forud for jagten på en stamplads hos FC Midtjyllands Superliga-mandskab.

- Det er både min og klubbens hensigt, at jeg fra næste sommer skal tilbage og kæmpe med om en startplads i FCM. Min egen plan er, at jeg skal stå knivskarp efter mit lejemål i Vendsyssel, siger Mikael Anderson, der blot står noteret for tre førsteholdskampe for »ulvene«.