Foto: Henrik Ole Jensen

Stjålner gasflasker i omløb: Politiet råder til at købe hos autoriseret forhandler

Køber du indbrudsflasken eller støtter du den lokale tømmerhandel, når du køber gas til campingvognen, grillen eller ukrudtsbrænderen?

POLITI Hygge i campingvognen og grillaftener i haven betyder, at mange af os bruger en del flaskegas i sommermånederne. Måske skal der endda bruges gas til ukrudtbekæmpelse i indkørslen.

Midt- og Vestjyllands Politi har hen over sommeren oplevet et stigende antal anmeldelser fra tømmerhandler og byggemarkeder, der har fået stjålet deres lager af gasflasker. Alene i Midt- og Vestjyllands politikreds er der i de seneste to måneder stjålet cirka 500 flasker. Og politiet antager ifølge en pressemeddelelse, at en del af disse flasker bliver solgt videre her i landet til private aftagere, eksempelvis via online salgssteder.

Hvis man vil være sikker på, at der er tale om et legalt forhold, anbefaler politiet, at man køber sin gasflaske ved en autoriseret forhandler. På den måde risikerer man ikke at begå noget kriminelt ved at aftage hælervarer eller at være med til at vedligeholde et marked for tyvene.

Privatpersoner kan have enkelte gasflasker til salg, uden at der tale om noget kriminelt.

Som køber skal du være særligt opmærksom på, at der kan være tale om hælervarer, hvis:

- Gasflasker sælges meget billigt – f.eks. under halv pris i forhold til detailpriser

- Annoncen bærer præg af, at der kan købes mange flaske

- Sælgeren ikke er nem-id verificeret

- Sælgeren har flere salgsannoncer, hvor gasflasker sælges i små partier

- Afhentningsstedet virker mistænkeligt

- Sælgeren ikke vil oplyse, hvor gasflaskerne stammer fra