Har du hørt det? Gratis høretest på apoteket

HERNING Du får måske jævnligt tjekket dit syn og dit blodtryk, men - spørger Østergades Apotek - hvornår har du sidst fået målt din hørelse?

Det kan man få gjort fredag formiddag 1. september, når professionelle audiologister fra AudioNiova Hørecenter Herning tilbyder en gratis og uforpligtende høretest samt giver gode råd og vejledning om god hørelse på Østergades Apotek. Tidsbestilling er ikke nødvendig; man møder bare op.

Flere end 800.000 danskere lider af høretab, og ofte går der lang tid, før man gør noget ved det og får testet hørelsen, og det påvirker livskvaliteten, påpeger farmakonom Jannie Sonne Hansen. Et høretab sker typisk gradvist over årene, og derfor er det ikke altid, man kan mærke, hvor stor en påvirkning det rent faktisk har på ens dagligdag og omgivelserne.

- Ideen til høretest opstod på baggrund af de mange kunder med høreproblemer, vi oplever dagligt. Vi ser, hvor hæmmende og besværligt det kan være for folk. Det er ikke kun ældre mennesker, der rammes. Folk i alle aldre går jo til koncerter, i biografen eller arbejder i et højt støjniveau. Derfor vil vi gerne være med til at skabe et øget fokus på hørelsen, og hvordan man passer bedst muligt på den, siger Jannie Sonne Hansen.