Tendensen er klar: Flere danskere rejser langt væk

Danskerne har fået smag på længere rejser til eksotiske destinationer. Thailand skiller sig ud som det helt store trækplaster

REJSELYST To af de store danske charterbureauer melder samstemmende ud om en klar stigning i efterspørgslen på eksotiske rejsemål.

Hos både Bravo Tours i Herning samt rejseselskabet TUI bliver der oprustet og solgt flere billetter til Thailand, Caribien og Den Dominikanske Republik. Hos TUI øger man til den kommende vinter antallet af eksotiske rejser med hele 15 procent og 10 nye rejsemål med mere end syv timers rejsetid. I forhold til for 10 år siden forventer TUI i år at sælge 73 procent flere eksotiske rejser.

- Lande som Mexico, Den Dominikanske Republik og Mauritius er kommet i rækkevidde for helt almindelige danskere, der gerne vil prøve et nyt og spændende rejsemål. For 25 år siden blev man jo halvt ruineret, hvis man ville holde ferie på en fjern palmestrand, men nu findes der betalelige flyruter til stort set hele verden, siger Nikolai Johnsen, der er pressechef i TUI, i en pressemeddelelse.

Det skal være let og hurtigt
Hos Bravo Tours deler man opfattelsen af, at det er den lettere adgang til de eksotiske rejsemål, som er med til at skabe væksten. Favoritlandet er dog det samme, som det har været i mange år.

- Thailand er en af de favoritter, der aldrig falder i popularitet. Vi kan bare se, at både gengangere og nye besøgende kommer til. Hua Hin er en evig vinder, men særligt vores rejser til den mere uspolerede tropeø, Koh Chang, er mere populært end nogensinde, siger rejseambassadør Stig Elling i en pressemeddelelse fra Bravo Tours.

For Bravo Tours har prioriteten til denne sæson været at gøre adgangen til de mest populære steder endnu lettere.

- Det er vigtig for vores gæster, at man kommer hurtigt frem. Derfor har vi for eksempel også indsat indenrigsfly til Koh Chang fra Bangkok. Der sparer vores gæster for mange timers transport i bil efter en længere flyvetur. Og det får virkelig efterspørgslen til at stige, siger administrerende direktør Peder Hornshøj.

Ud over Thailand er der også andre eksotiske rejsemål, der hitter. Her ser danskerne den modsatte vej mod Caribien. I Caribien er det ifølge Bravo Tours især destinationer som Den Dominikanske Republik og De Dansk Vestindiske Øer, som danskerne går efter.

TUI’s 10 nye eksotiske rejsemål til vinter er alle strandparadiser og palmebeklædte udviklingslande i enten Asien, Caribien eller Zanzibar ud for Tanzania. Blandt nyhederne er tropeøen Phu Quoc i Vietnam, Punta Cana i Den Dominikanske Republik samt Sri Lanka.