HERNING I år er det ingen ringere end én af Danmarks førende operastjerner, koloratursopranen Louise Fribo, som står foran Ensemble MidtVest, når den nye sæson onsdag 30. august skydes i gang på Heart.

»Nattens Dronning«, der er titlen på aftenens program, er ikke noget tilfældigt valg. I Mozarts »Tryllefløjten« synger Nattens Dronning nok en af de allermest krævende arier fra hele operalitteraturen, og det siger sig selv, at den hører med til en festlig aften i operaens tegn, hvor Mozart i det hele taget er det gennemgående navn.

Sæsonen indledes med en perlerække af klassikere fra operaens verden. På programmet finder man foruden Mozart også store operakomponister som Händel, Rossini, Offenbach og Richard Strauss. Ikke kun med uddrag fra deres udødelige musikdramatiske værker, men også kammermusik og originale værker som variationer, skrevet over kendte temaer og motiver, er at finde på aftenens program.

Sæsonåbningen vil tilmed byde på et strejf af musical - en genre, Louise Fribo har haft stor succes med. Derfor vil »Climb the Mountain« fra Richard Rodgers’ musical »The Sound of Music« i mere end én forstand blive højdepunktet, når Ensemble MidtVest byder publikum velkommen tilbage efter sommerferien.

Sæsonåbning i operaens tegn

HERNING I år er det ingen ringere end én af Danmarks førende operastjerner, koloratursopranen Louise Fribo, som står foran Ensemble MidtVest, når den nye sæson onsdag 30. august skydes i gang på Heart.

»Nattens Dronning«, der er titlen på aftenens program, er ikke noget tilfældigt valg. I Mozarts »Tryllefløjten« synger Nattens Dronning nok en af de allermest krævende arier fra hele operalitteraturen, og det siger sig selv, at den hører med til en festlig aften i operaens tegn, hvor Mozart i det hele taget er det gennemgående navn.

Sæsonen indledes med en perlerække af klassikere fra operaens verden. På programmet finder man foruden Mozart også store operakomponister som Händel, Rossini, Offenbach og Richard Strauss. Ikke kun med uddrag fra deres udødelige musikdramatiske værker, men også kammermusik og originale værker som variationer, skrevet over kendte temaer og motiver, er at finde på aftenens program.

Sæsonåbningen vil tilmed byde på et strejf af musical - en genre, Louise Fribo har haft stor succes med. Derfor vil »Climb the Mountain« fra Richard Rodgers’ musical »The Sound of Music« i mere end én forstand blive højdepunktet, når Ensemble MidtVest byder publikum velkommen tilbage efter sommerferien.