FCM kvajede sig i overtiden

Jørn Just Kristensen 

»Ulvene« måtte nøjes med 1-1 mod Lyngby, der udlignede dybt inde i dommerens tillægstid

FODBOLD Alt tydede på tre point til FC Midtjylland. Men i kampens sidste angreb slog Lyngby til og udlignede til 1-1 i søndagens Superligakamp på MCH Arena.

Den fatale scoring bestod af flere fejlled. Først tabte Marc Dal Hende en duel på banens midte til Jeppe Kjær. Den vævre angriber fandt en bekymrende fri Jeppe Brandrup i højresiden, og den erfarne højreback svingede et præcist indlæg ind bag Markus Halsti i FCM-forsvaret. Der steg indskiftede David Boysen til vejrs og pandede udligningen i mål.

Den må gøre ondt på FCM-spillerne, der har indkasseret flere overtidsscoringer i denne sæson - blandt andet i udekampene mod Arka Gdynia og Apollon Limassol i Europa League-kvalifikationen.

Det lignede ellers en FCM-sejr gennem det meste af opgøret.

Uden at spille prangende dominerede midtjyderne - ikke mindst fysisk - og Lyngby kom ikke til ret mange åbne chancer.

10 minutter før pausen kom FCM på 1-0. Et flot angreb endte med et dejligt indlæg fra den veloplagte Gustav Wikheim. Bolden gik direkte mod hans norske landsmand Alexander Sørloth, der let pandede bolden i mål. Sørloth formåede Lyngby aldrig at få styr på.

FCM fik en scoring annulleret 10 minutter efter pausen. Lyngby-keeper Mikkel Andersen blev tilkendt et diskutabelt frispark lige inden, Jakob Poulsen headede bolden i mål.

Men FCM faldt i kadence i løbet af anden halvleg og fik aldrig snøret sækken. Det blev straffet i overtiden.

Med det ene point er FCM nu nummer tre i Alka Superligaen.