»Verdens klogeste mand« besøger MCH

Den canadiske softwareentreprenør Brad Templeton holder foredrag på messeeventen EOT

MESSE Når messe-eventen EOT - Electronics of Tomorrow får premiere i MCH Messecenter Herning til efteråret, kan de besøgende glæde sig til at hente værdifuld viden fra nogle af branchens skarpeste hjerner.

Konferenceprogrammet byder på flere end 30 inspirerende foredragsholdere, og messegæsterne kan blandt andet se frem til at møde den anerkendte robotbilsekspert Brad Templeton, som gæster EOT 2. november.

Selvkørende biler
Canadiske Brad Templeton er en herre med mange jern i ilden. CV’et afslører titler som software-arkitekt, internet-iværksætter, fremtidsforsker, debattør, forfatter, foredragsholder og underviser på Silicon Valleys hypede tænketank - Singularity University, men foruden dette er han også en anerkendt fotograf og kunstner.

Brad Templeton er dog mest kendt for at have opfundet verdens første ».com«-virksomhed, ClariNet Communications Corp., som samtidig også var verdens første elektroniske avis. Den solgte han imidlertid i 1997, og herefter begyndte han at interesse sig for selvkørende biler, eller »robocars« som han kalder dem.

Den interesse har siden indbragt ham utallige titler som foredragsholder, debattør, forfatter og sågar et job som konsulent for det team hos Google, der udviklede virksomhedens første førerløse biler. I Danmark er han en flittigt brugt ekspert i DR-programmet »So Ein Ding«, hvor de endda kalder ham »verdens klogeste mand«.

På EOT vil Brad Templeton dele ud af sine mangeårige erfaringer gennem et foredrag med overskriften »Computing and networks provide lessons for electronics and other industries«. Her vil han blandt andet komme ind på, hvordan internet- og computer-industrien har levet med eksponentielle forandringer i årtier, og derfor har erfaringer, som alle andre brancher kan have glæde af.

Brad Templeton vil også komme ind på, hvordan Internet of Things er blevet til en hype, som egentligt »bare« bunder i embeddede systemer, og så vil han naturligvis gøre konferencedeltagerne klogere på, hvilke voldsomme forandringer, der vil ske på transportområdet, når vi får selvkørende biler.

Serie-iværksætter
Konferenceprogrammet byder på oplæg fordelt på de fem spor; Internet of Things, Startups & Funding, Tech & Business, Security og Wireless & Cloud.

Her kan besøgende blandt andre hente viden fra Jan Damsgaard, professor på CBS, som forsker i digitaliseringens muligheder og konsekvenser for erhvervslivet og økonomien. På EOT vil han fortælle, hvorfor det er vanskeligt at omstille virksomhederne til den digitale virkelighed, selvom det er nødvendigt.

IT-ekspert samt partner og bestyrelsesformand i det digitale bureau In2media, Tim Frank Andersen, er en af bagmændene bag Mobilepay, og han vil på EOT demonstrere de væsentligste teknologiske områder, der står foran et gennembrud inden for de kommende år, og hvilken betydning det får for både skoler og sygehuse.

For iværksætterne bliver der også masser af guldkorn at hente, når serie-iværksætteren Jesper Buch lægger vejen forbi EOT. Just Eat-grundlæggeren blev i 2015 placeret som nummer 27 på Wireds top 100-liste over de mennesker, der har haft størst indflydelse på internettet, og han vil på sin EOT-keynote give gode råd til, hvordan man tager sin startup til næste level, og hvilke barrierer man skal overvinde.

- Vi glæder os over, at vi i samarbejde med vores konferencepartnere har fået skabt et højtprofileret konferenceprogram, som emnemæssigt skaber en god synergi til vores udstillere. Udviklingen i elektronikbranchen har interesse for en bred gruppe af besøgende, og derfor håber vi, at EOT´s alsidige konferenceprogram kan være med til inspirere alle hjørner af industrien, siger Mona Jakobsen i en pressemeddelelse. Hun er projektchef i MCH Messecenter Herning, som arrangerer EOT.

Konferencerne på EOT arrangeres i tæt samarbejde med Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik, Indesmatech, Nohau Danmark, Develco Products samt DI Digital.

EOT afholdes i MCH Messecenter Herning i dagene 31. oktober til 2. november 2017.