1750 deltagere klar til Stafet for Livet

Lene Toksvig 

Lørdag middag lyder startskuddet til den femte udgave af Stafet for Livet, hvor der er plads til at glæde sig over de, der vandt over kræften - og at mindes de der tabte kampen

HERNING På lørdag fyldes Herning Atletik Stadion for femte år i træk med mennesker, der står sammen i kampen mod kræft. Til Stafet for Livet »donerer« alle deltagerne et døgn til at gå eller løbe rundt på stadion for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Det bliver en stafet, som man kender det fra tidligere med fuldt program og masser af mennesker. Forhåbentlig bliver vi et par tusinde deltagere - det er rigtig flot, konstaterer formand Kenneth Mikkelsen.

I skrivende stund har 1750 deltagere og 52 hold meldt sig til, mens 80 fightere medvirker. Fightere er personer, som på et tidspunkt i livet har fået konstateret kræft - de er Stafet for Livets æresgæster. Kenneth Mikkelsen, der også besidder posten som direktør for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, glæder sig til weekenden.

- Det er et stort arrangement med mange mennesker. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men vi er der - vi er klar.

Sorg og glæde
Kenneth Mikkelsen håber, at mange har lyst til at tage del i årets Stafet for Livet.

- Arrangementet er et besøg værd, også selvom man ikke er tilmeldt som aktiv, så jeg synes, man skal komme forbi i løbet af weekenden og opleve, hvad der sker, lyder opfordringen fra formanden.

Stafet for Livet er et arrangement, hvor man mødes på kryds og tværs - og døgnet vil være præget af både sorg og glæde.

- Det er en god sag, man er sammen om, og det giver energi. Der er mulighed for at fejre dem, der har vundet kampen over kræft - og mulighed for at mindes dem, der tabte kampen.

Som et tilbagevendende punkt holder stafetten pause, når mørket har sænket sig over deltagerne, så man kan tænde et lys til støtte for dem, der lige nu kæmper kampen - og mindes dem, der måtte give op. Medlem af folketinget Søren Gade (V) holder årets lystale. Han mistede i 2008 sin kone til kræft.

En imponeret formand
Kenneth Mikkelsen tiltrådte formandsposten i foråret - og han var ikke i tvivl om, hvorvidt han skulle takke ja, da han fik en henvendelse om den ledige post.

- De sidste to år har jeg besøgt stafetten, og jeg synes, det er et fantastisk sted at besøge, så da venlige mennesker kom og spurgte, kunne jeg ikke sige nej.

Stafet for Livet begynder på lørdag formiddag på Torvet, hvor Bording Tamburkorps vil agere fortrop for alle deltagerne, der i samlet flok går mod atletik-stadion. Vel ankommet begynder åbningsceremonien med tale ved formanden, borgmester Lars Krarup (V) og fighter Anne Gaarsdal Jensen. Selve stafetten skydes i gang med alle fighterne i forreste geled, og herefter er der et døgns stafet, som symboliserer et døgn i en kræftpatients liv.