Sørloth scorede to i FCM-sejr

Kenneth Kristiansen 

Den norske angriber slog til igen og blev dobbelt målscorer efter sin indskftning mod OB

FODBOLD FC Midtjylland fik optimalt udbytte ud af søndagens tidlige eftermiddagstur til Odense. Der blev sparet på kræfterne hos flere nøglespillere her få dage før den altafgørende kamp for at komme i Europa League-gruppespillet, men det lykkedes alligevel for FCM at vinde udekampen mod OB med 2-0.

Cheftræner Jess Thorup havde, som varslet, skiftet massivt ud på holdet i forhold til Europa League-udekampen mod Apollon Limassol på Cypern i torsdags. Med fra start var blandt andre Markus Halsti, André Rømer og Bozhidar Kraev - sidstnævnte agerede frontangriber, mens den dobbelte målscorer på Cypern, Alexander Sørloth, begyndte på bænken. Her havde den norske angriber selskab af blandt andre Kian Hansen, Mikkel Duelund, Jonas Borring og anfører Jakob Poulsen. Der skulle spares på kræfterne forud for returkampen mod Apollon på torsdag på MCH Arena.

Der skulle dog tre indskiftninger til, før der kom gang i FCM på EWII Park i Odense. Jakob Poulsen, Jonas Borring og Alexander Sørloth blev skiftet ind undervejs i anden halvleg, og i kampens 77. minut var det netop de tre spillere, der stod for 1-0-scoringen. Sørloth satte tempo og afleverede til anfører Poulsen, der med det samme spillede ud til Borring i venstre side. Jonas Borrings resolutte indlæg blev rettet af og styrede lige mod en fremadstormende Alexander Sørloths pande. Hovedstødsmål fra tæt hold, og 1-0 til gæsterne.

Målet var det soleklare højdepunkt i en sløj forestilling, hvor indsatsen for begge holds vedkommende var usammenhængende. Hjemmeholdet forsøgte at dominere kampen, men det lykkedes ikke mod et FCM-hold, der trods de mange udskiftninger var fysisk overlegne. Og forsvaret var mere solidt end længe set.

Derfor lykkedes det at hive tre point med hjem efter en indsats på det jævne. Sejren blev cementeret i overtiden, hvor det igen var indskifterne, der leverede. Jakob Poulsen til Sørloth, og den giftige nordmand scorede sikkert til resultatet 2-0.