På tur med veterantog

Toget lægger vejen forbi Herning på lørdag

HERNING Foreningen MY veterantog byder lørdag 19. august på en nostalgisk rejse med det gamle Intercitytog på ruten Odense via Fredericia, Vejle, Herning og Holstebro til Struer. Toget vil vanen tro blive fremført af MY 1126, der her i august måned kan fejre sin 60 års fødselsdag.

I Struer vil der være mulighed for at besøge to af byens museer - jernbanemuset og B&O-museet.

Struer station var i mange år et meget vigtigt jernbaneknudepunkt. På det lokale jernbanemuseum, der er indrettet i stationens gamle pakhus, vil der blive lejlighed til under den guidede rundvisning, at besigtige de mange udstillede genstande, der spænder lige fra værktøj til sporvedligeholdelse til lokomotiver i størrelse 1:1 i form af blandt andet MX 1035 og MT 163.

På B&O-museet vil der blive rig lejlighed til at genopleve bekendtskabet med det verdensberømte design fra den eneste tilbageværende radiofabrik i Danmark.