Ny kontrakt til FCM-talent

Ole Bitsch 

20-årige Kristian Riis har underskrevet ny aftale til sommeren 2022

FODBOLD FC Midtjylland og stortalentet Kristian Riis har forlænget samarbejdet med en ny gensidig kontrakt, der nu løber til sommeren 2022. Det meddeler Superligaklubben mandag i en pressemeddelelse.

Den 20-årige midtstopper, der oprindelig er fra Haderslev, har været en del af FCM siden 2011, hvor han blev optaget på klubbens akademi i Ikast. Sidste år underskrev en femårig aftale med »ulvene« - og det er den kontrakt, der nu er blevet udvidet med yderligere et år.

- Jeg er meget tilfreds med at være i klubben og ser FC Midtjylland som en fantastisk udviklingsmulighed. Det er en klub, der vil frem i Superligaen, men som samtidig også gerne vil udvikle talenter. De samme ambitioner har jeg, siger Kristian Riis i skrivelsen fra FCM.

Tid og tillid
Forlængelsen kommer oven på en periode, hvor Kristian Riis - midt i en fejlfyldt sæsonstart - ikke har været en fast del af Superligatruppen.

Cheftræner Jess Thorup understreger, at den ny aftale med den unge centerforsvarer cementerer FC Midtjyllands fokus på talentarbejde.

- Ved at forlænge med Kristian Riis tilkendegiver vi, at vi tror på ham som en talentfuld spiller. Selvom han er blevet taget ud i nogle kampe, fortsætter vi med at give ham chancer, og det vil vi blive ved med. Det tager tid og tillid for en ung spiller at udvikle sig, og vi har tiltro til ham, siger Jess Thorup.

Et skulderklap
Anerkendelsen og tilliden fra FC Midtjylland betyder meget, erkender Kristian Riis.

- Det er selvfølgelig vigtigt for mig, at de viser mig den tillid på det her tidspunkt. Det er et dejligt signal fra klubben, og det giver mig bare endnu mere selvtillid. Jeg tager det som et skulderklap, og så må jeg bevise mit værd, siger Kristian Riis, der har spillet 23 førsteholdskampe for FC Midtjylland.

Han satser på at genvinde sin plads tilbage hurtigst muligt.

- Jeg forventer, at jeg får spillet mig fast på holdet igen, og at jeg slår mig fast i start-elleveren og kommer til at spille lige så mange kampe som i foråret, siger Kristian Riis.