Overraskende vinder af gadeløb i perfekt vejr

Thomas Damm 

Louis Bendixen blev en overraskende vinder af Herning City Gadeløbet. Jakob Fuglsang udgik efter styrt og har formentlig brækket kravebenet

CYKLING Jakob Fuglsang var løbets store stjerne, men han kom aldrig til at spille nogen stor rolle i fredagens Herning City Gadeløb. Han styrtede tilmed på én af de sidste omgange og blev kørt til undersøgelse på sygehuset. Her tydede meget sent fredag aften på, at Fuglsang, der kørte sit første løb siden styrtet i Tour de France, har brækket kravebenet. Johan Langballe, der også var involveret i styrtet, skulle være sluppet med knubs.

Det var i stedet den 22-årige Team Coloquick-rytter Louis Bendixen, der kom først over målstregen. Han var i løbets sidste halvdel i udbrud med løbets tidligere vinder Jonas Aaen (Riwal Platform) og Søren Malling Siggaard (Almeborg Bornholm).

De tre formåede at holde det jagtende felt bag sig og kom til mål sammen. Bendixen var hurtigst i spurten og henviste Aaen til andenpladsen.

Da udbruddet var kommet af sted, forsøgte Jakob Fuglsang nogle gange at lukke hullet, men det var forgæves.

Løbet blev kørt i fornemt sensommervejr, og der var rigtigt mange tilskuere, som havde taget opstilling rundt langs ruten i Herning midtby, hvor start og mål var på Torvet.