To mål af Vaart i FCM-storsejr

Jørn Just Kristensen 

Rafael van der Vaart og Bozhidar Kraev scorede to mål hver, da FCM knuste et svagt Horsens-hold 8-1 i reserveligaen

FODBOLD FC Midtjyllands reservespillere tankede god selvtillid, da de i går kørte rundt med et svagt besat hold fra AC Horsens i Reserveligaen.

8-1 blev slutfacit i den ensidige forestilling på banerne i Tulstrup.

Den tidligere storspiller Rafael van der Vaart scorede to mål. Først nettede den 34-årige hollænder til 4-1 på et straffespark begået mod Aziz Essaisi, og dernæst sendte han et blændende frispark op i målhjørnet fra feltkanten.

Men hollænderen var langt fra alene om at levere seværdige detaljer i storsejren. Horsens har i denne sæson et smalt materiale med kun 21 spillere i Superligatruppen, og det kan selvsagt ses i Reserveligaen, hvor de i går blot havde fire marginalspillere fra Superligatruppen med.

Sprudlende ung bulgarer
Bozhidar Kraev var en af de FCM’ere, der leverede lækkerier. Han stod blandt andet for to flotte mål. Bulgareren tog et godt løb ind i feltet og blev betjent af Mikael Anderson til 3-1-målet. Senere øgede den 20-årige kreatør til 7-1 på en solopræstation med gode driblinger fra feltkanten og et tørt venstrebenshug.

Flere af de unge danskere lyste også op. 17-årige Andreas Poulsen havde to assists, og 19-årige Alexander Munksgaard stod for ét mål og én assist fra modsatte back.

Også U19-spillerne Sebastian Buch og Mikkel Jacobsen kom på måltavlen.

Den svenske angriber Aziz Essaisi gjorde sig bemærket i begge ender af banen. Han åbnede målscoringen på hovedstød, da han pandede Alexander Munksgaards blændende indlæg i nettet. Men fire minutter senere begik han et dumt straffespark, da han ramte bolden med hånden.

- Vi spiller en flot kamp med mange gode individuelle præstationer, men samtidig formår vi at hænge godt sammen som hold. Det var godt at se, at spillerne fra Superligatruppen bød ind med god energi og entusiasme, siger FCM-træner Søren Bjerg, der står for reserveholdet, til klubbens hjemmeside.

- Chancerne blev skabt gennem et solidt genpres og som følge heraf bolderobringer. Generelt havde vi stor succes med vores boldomgang, tilføjer Søren Bjerg til FC Midtjyllands hjemmeside.

FCM benyttede ni spillere fra Superligatruppen og syv U19-spillere.