Festen begynder mod Tyskland

Thomas Damm 

Ishockey-VM 2018 tager form. Nu er kampprogrammet på plads. Danmark indleder mod de tyske naboer

ISHOCKEY Fredag 4. maj 2018 kan VM-feberen bryde ud i lys lue i Herning. Klokken 20.15 sættes kampen mellem Danmark og Tyskland i gang i Jyske Bank Boxen, og dermed kulminerer flere års spændt venten på den hidtil største sportsbegivenhed på dansk grund.

VM indledes dog allerede klokken 16.15 samme dag. I Herning mødes USA og Canada, mens Rusland og Frankrig åbner pulje A, der spiller sine kampe i Royal Arena i København. Den sene kamp på førstedagen i København står mellem Sverige og Hviderusland.

Også ved VM i Køln i år mødte Danmark Tyskland. Her modstod de danske spillere trykket fra flere end 18.000 tyske tilskuere og vandt 3-2 på en overtidsscoring af herningensiske Peter Regin.

Klar til folkefest
- Vi er meget glade for, at kampprogrammet er kommet på plads, så forberedelserne nu kan gå ind i en ny fase. Danmark mod Tyskland og USA mod Canada i Jyske Bank Boxen i Herning på førstedagen taler næsten for sig selv. Vi kunne i al fald ikke have ønsket en bedre åbning i pulje B, og kigger vi mod pulje A i Royal Arena, så er det fantastisk, at de forsvarende mestre fra Sverige skal kickstarte løjerne i København. Det bliver en folkefest uden sidestykke i de to byer, siger Henrik Bach Nielsen, direktør i Danmarks Ishockey Union, i en pressemeddelelse fra arrangørerne.

Efter maj måneds VM i Køln stod det klart, hvordan puljerne skulle være.

Siden er der arbejdet intenst med at sammensætte kampprogrammet. I alt spilles 56 indledende kampe. De sidste af dem afvikles tirsdag 15. maj, og herefter er de fire bedste hold i hver pulje klar til torsdagens kvartfinaler. Lørdag spilles de to semifinaler i København, og VM rundes af med finale og bronzekamp søndag 20. maj. De to kampe spilles også i København, hvor Royal Arena er udpeget som VM’s »main venue«.

To kampe mod Nordamerika
Danmark spiller sin anden kamp lørdag 5. maj, hvor stormagten USA venter. I tredje kamp er modstanderen Canada.

Det vil derfor alt andet lige være vigtigt for Danmarks kvartfinalechancer at indlede med at besejre Tyskland.

Tidligere på året der solgt billetpakker til dem, der ønskede eksempelvis billet til samtlige Danmarks kampe. 1. september indledes det officielle billetsalg, og man kan nok forvente, at i hvert fald billetterne til en række af dagene bliver afsat hurtigt. I første omgang er det billetterne til de indledende kampe, der sættes til salg. Til november sættes slutspilskampene til salg.

I Herning bliver der plads til cirka 11.000 tilskuere til kampene, mens man i Royal Arena kan finde stole til 12.500 publikummer.

Puljen i København udgøres af Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Hviderusland, Frankrig og Østrig.