Ny EM-medalje til ung Silkeborg-rytter

Jørn Just Kristensen 

18-årige Emma Norsgaard vandt i formiddags sin anden medalje ved EM i Herning, da hun spurtede sig til sølvet

CYKLING Regnvåde veje og masser af styrt gav et dramatisk løb, da EM’s første linieløb fredag formiddag blev kørt på vejene i og omkring Herning.

Emma Norsgaard tog sølvmedaljen i et spurtopgør på Kaj Zartows Vej lige ud for MCH Arena.

Det var den 18-årige silkeborgensers anden EM-medalje. Hun stod i onsdags for den allerførste danske medalje, da hun vandt bronze i enkeltstart og understregede altså sit store talent i fredagens linieløb.

- Jeg er lidt skuffet lige nu, må jeg indrømme. Jeg er selvfølgelig superglad for min medalje, men jeg skal lige sluge den her, for jeg ville fandme gerne have haft den trøje, sagde Emma Norsgaard til TV2 Sport lige efter løbet.

Danskerne blev ligesom stort set alle andre hold ramt af de mange styrt undervejs. Eksempelvis var Caroline Bohe to gange i asfalten, men kæmpede sig tilbage og hjalp Emma Norsgaard Jørgensen frem mod spurten.

- Vi blev hårdt ramt og manglede lige det sidste for at kunne gøre det færdigt, sagde Emma Norsgaard til TV2 Sport.

Størstedelen af feltet sad samlet, indtil der manglede 10 kilometer af det 60,3 kilometer lange juniorløb.

Nedad Fredensgade stak franske Marion Norbert af sted, og hun fik straks følgeskab af italienske Elena Pirrone og en russisk rytter.

De holdt sig i front, indtil der manglede små tre kilometer. Det var især de hollandske favoritter, der sørgede for at hente udbruddet, og hollænderne endte også med sejren. Lorena Wiebes blev sat flot i scene, og hun krydsede målstregen lidt over en meter før Emma Norsgaard, der lige akkurat kom nogle få centimeter foran den italienske bronzevinder Lisa Paternoster.