Guld-Pernille gjorde det igen

Jørn Just Kristensen 

Pernille Mathiesen tog sin anden guldmedalje ved EM i Herning i suveræn stil. Grimt styrt for brite, der ramte en cyklende dreng

CYKLING De danske U23-kvinder er bare i særklasse.

Den danske dobbeltsejr i enkeltstart blev fredag fulgt smukt op af en overlegen dansk præstation i fredagens linieløb. Og igen endte Pernille Mathiesen øverst på podiet.

Den 19-årige rytter fra Holstebro var alene i spidsen for løbet i de sidste 17 kilometer og kom i mål som ensom majestæt - syv sekunder foran den norske sølvvinder, Susanne Andersen. Bronzen gik til Alice Barnes fra Storbritannien.

Det danske show begyndte allerede på næstsidste af de fem omgange, da Cecilie Uttrup Ludwig satte flere gode angreb ind. Det blev en slags affyringsrampe for Pernille Mathiesen, som stak af sted og viste igen, hvilken kraft der er i hendes ben.

Den dobbelte europamester, der til dagligt kører for det Bjarne Riis-ejede Team Véloconcept Women, havde på et tidspunkt over 40 sekunders forspring

Grimt styrt ud for MCH Arena
U23-kvindernes linieløb bød også på et grimt styrt. Cirka 35 kilometer før mål ramlede Lucy Shaw fra Storbritannien ind i en dreng på en cykel. Drengen kom rullende ud inde fra funparken foran MCH Arena. Netop dér er der ingen afskærmning, da det er der, følgebilerne skal ud fra. Drengen kom ind foran rytterne og blev ramt af den britiske rytter.

Lucy Shaw blødte fra ansigt og ben og måtte udgå. Det er uvist, hvor slemt det gik drengen.