Flot dansk sjetteplads trods defekt og følgebils-rod

Jørn Just Kristensen 

Martin Toft Madsen blev nummer seks i elitemændenes enkeltstart. Belgier slog storfavoritten

CYKLING Danske Martin Toft Madsen kørte en blændende enkeltstart og opnåede en flot sjetteplads, da den europæiske enkeltstartselite torsdag eftermiddag krydsede cykelklinger på vejene syd for Herning.

Det begyndte ellers alt andet lovende for den 32-årige danske enkeltstartsmester.

Nøglerne til hans følgebil var forsvundet, da en af de danske hjælpere gik rundt med dem i lommen. Heldigvis var hjælpen nær. Forældrene til Mikkel Bjerg - EM-sølvvinder i enkeltstart for U23-ryttere tidligere på dagen - stillede deres bil til rådighed, og den fik hurtigt påmonteret de nødvendige skilte.

- Det opdagede jeg faktisk ikke selv, fortæller Martin Toft Madsen efter at være kommet i mål.

Værre var det, at han fik en defekt midtvejs i løbet. I rundkørslen ved Arnborg kom han for langt ud i rabatten og punkterede.

- Jeg vil tro, det kostede mig 20 sekunder. Det er selvfølgelig brandærgerligt, men så fik jeg et lille hvil og kunne måske give den mere gas bagefter, smiler Martin Toft Madsen.

Han var 23 sekunder fra femtepladsen, så hvis hans egen vurdering holder stik, kostede defekten ikke placeringer.

Medaljestriden var til gengæld meget tæt. Der var blot fem sekunder fra første- til tredjepladsen.

Guldet gik overraskende til belgiske Victor Campenaerts. Han blev sidste år nummer to ved EM, men i år var favoritværdigheden klart placeret hos polske Maciej Bodnar. Polakken vandt for små to uger siden den store enkeltstart på 20. etape af Tour de France foran Chris Froome, og sidste år blev Bodnar nummer fire ved VM.

Bronzemedaljen gik til irske Ryan Mullen.