FCM videre efter drama

Kenneth Kristiansen 

Alexander Sørloth sendte FC Midtjylland videre i Europa League med sejrsmålet i sidste øjeblik mod polske Arka Gdynia

FODBOLD En desperat bold ind i feltet dybt inde i overtiden. Lidt tilfældigheder, før bolden havner hos indskiftede Alexander Sørloth. Den norske angriber får tæmmet bolden, vendt rundt og sender den fladt ind i det lange hjørne.

Til 2-1 til FC Midtjylland.

Et par hektiske minutter senere fløjter dommeren kampen af. MCH Arena eksploderer i et jubelbrøl. For scoringen og dermed sejren er lige nøjagtigt nok til, at det er FC Midtjylland og ikke polske Arka Gdynia, der er videre til playoffrunden i Europa Leagues gruppespil.

Polakkerne vandt den første kamp i sidste uge med 3-2, så de 1-1, som stod på måltavlen indtil langt inde i overtiden, var nok for gæsterne.

Men et desperat pres i slutfasen, hvor assistenttræner Kristian Bach Bak også nåede at blive bortvist for protester, gav altså pote.

FC Midtjylland er med i bowlen, når der fredag trækkes lod til playoffrunden - den sidste runde før Europa Leagues gruppespil.

Men det holdt umanerligt hårdt for FCM, og det gik galt efter lige knap en times spil, da polakkernes Dawid Soldecki fik hovedet på et hjørnespark og dirigerede bolden i det lange hjørne bag FCM-keeper Jesper Hansen.

Polakker med god tid
Indtil da havde det polske mandskab taget sig rigtig god tid til tingene, og efter føringsmålet blev det endnu mere udtalt - det der med at trække tiden ud.

FCM nåede dog at slå tilbage og skabe fornyet spænding, da Arka-forsvareren Tadeusz Socha med et kvarter igen kom til at heade Kian Hansens lange indkast i eget net.

Så var der for alvor liv i kampen og stadion, og både gæster og dommeren fik tilskuerne på nakken, når polakkerne - klogt - brugte hver en lejlighed til at slå sekunder af klokken.

Projektet lykkedes næsten for Arka Gdynia. Men kun næsten.

8138 tilskuere på MCH Arena var ellers vidner til en kamp, hvor FCM aldrig fik gang i de gode takter, holdet ellers har vist i de fleste af sæsonens kampe.

Hjemmeholdet havde lige fra begyndelsen af kampen flere ting at slås med. Regnen væltede ned over arenaen og gjorde det svært at sætte spillet ordentligt sammen - og det var vanskeligt nok i forvejen mod et meget defensivt indstillet polsk hold, der havde vinderresultatet med sig til Herning efter 3-2-sejren i den første kamp.

Og Arka Gdynia havde også en stor portion af hjemmefordelen med sig på MCH Arena. Polske fans, både tilrejsende og herboende, fyldte stort set hele den ene endetribune og skabte hele vejen igennem en kulisse, der må have glædet gæsterne fra Arka Gdynia - og fået dem til at føle sig hjemme. Med tilråb, slagsange og brøl af en volumen en pæn del højere, end den FCM-fansene kunne levere, var MCH Arena omdannet til en polsk heksekedel - og dermed var FCM’s hjemmebanefordel noget minimeret.

I sidste ende var det bare helt ligemeget. FCM er videre, og der er lodtrækning til playoffrunden fredag klokken 13.00.