EM i cykling i dag: Tour-stjerne og masser af polske fans

Kim Stoltenberg Hansen 

Der er forhåbentlig flere danske medaljer i vente i dag, hvor der er nye EM-løb. Og så skal man parkere lidt længere væk, hvis man er fodboldfan i aften

Cykling Det bliver nok svært for dag 2 til cykel-EM at leve op til den første, hvor Danmark fik medaljer i alle konkurrencer. Pernille Mathiesen og Cecilie Uttrup vandt henholdsvis guld og sølv i kvindernes U23-enkeltstart. Julius Johansen sikrede tidligere onsdag eftermiddag dansk sølv, da den 17-årige dansker blev nummer to i juniorernes enkeltstart.Og dagen var startet med, at Emma Norsgaard snuppede bronze i enkeltstart for juniorer.

I dag er det forsat enkeltstart, der er på programmet. Der er enkeltstart for kvinder, U23-herrer samt herrerne. Sidstnævnte har deltagelse af Marciej Bodnar, der under Tour de France vandt den afsluttende enkeltstart - og altså var hurtigere end selveste Chris Froome den dag.

Fodbold samme dag
Bodnar er fra Polen, og han kan få ekstra fin opbakning, da der er næsten 1000 polakker i byen - de skal se deres fodboldhold Arka Gdynia spille Europa League-kamp mod FC Midtjylland samme aften 20.30.

Cykling slutter allerede ved 17-tiden, og det er nok meget godt, da fodboldkampen jo spilles kun få meter fra opløbsstrækningen på Kaj Zartows Vej. Det giver alligevel visse udfordringer for FCM-fans i forbindelse med adgangen til kampen.

P-pladsen foran MCH Arena er nemlig ugen ud optaget af en stor fanzone og andre EM-aktiviteter, og derfor skal tilskuerne til FCM-kampen i stedet parkere på »P Vest«, som findes på modsatte side af Vardevej overfor messecentrets hovedindgang.

Vardevej lukkes op i begge retninger efter cykelløbet, og så kan man gå igennem tunnellen under vejen.