DMI: Ustadigt EM-vejr forude

Vejrguderne leverer sol, skyer og byger under EM i cykling, der finder sted i Herning fra i morgen og frem til på søndag

VEJRET Den ustabile danske sommer fortsætter under EM i cykling i Herning. Der er udsigt til lunkne temperaturer, skyer og byger stort set alle dage. Værst ser det ud torsdag, hvor det vil regne det meste af dagen, oplyser meteorolog hos DMI Janne Hansen.

- Torsdag bliver en meget våd affære, hvor der vil komme regulær regn det mest af dagen, fortæller Janne Hansen.

Ud over regnen så bliver torsdagen også præget af blæst, som langs den jyske vestkyst kan blive op til hård vind, fortæller hun, så det kan gøre det ekstra svært for rytterne under EM.

Fredag bliver med byger af og til, men med lidt køligere temperaturer. Weekenden bliver også til den kølige side, og vi forventer mellem 17 og 20 grader, siger Janne Hansen.

Søndag ser dog ud til at blive stort set tørt. Det vil da også være rart, da det er her at EM-klimakset - det store landevejsløb finder sted - og millioner af tv-seere skal se, hvordan det ser ud i det midtjyske.

Fredag aften vil Peter og de andre kopier spille Kim Larsen-numre på Torvet, og det bliver spændende om det er i tørvejr, at de skal spille og synge om, at det er en kold tid, som vi lever i.

Lørdag aften vil et par af medlemmerne fra Shu-bi-dua spille på Torvet. Det bliver nok i godt vejr - meteorologernes prognose peger lige nu på, at regnen stopper lørdag omkring middagstid, så både cykelløb og underholdning kan ske uden brug af regntøj og paraplyer.