Roterende FCM besejrede Randers

Ole Bitsch 

Jonas Borring matchvinder i søndagens 2-1-sejr på MCH Arena

FODBOLD FC Midtjylland hentede Superliga-sæsonens anden sejr, da »ulvene« søndag eftermiddag vandt 2-1 over Randers. Den erfarne kantspiller Jonas Borring blev matchvinder, da han i starten af anden halvleg headede FCM-mandskabet foran. Forarbejdet stod velspillende Rasmus Nissen Kristensen for.

De tre midtjyske point var fuldt fortjent. Hjemmeholdet, der havde rokeret på fem pladser i startopstillingen i forhold til torsdagens Europa League-kamp i Polen, producerede et hav af store chancer kampen igennem.

Men spillemæssigt var der midtbane- og forsvarsudfordringer hos værterne, der havde skiftet til et system, hvor midtbanestrategen og anfører Jakob Poulsen fik en pause. Til gengæld spillede FCM med to angribere i form af Paul Onuachu og Alexander Sørloth. Det gav et lidt blandet udbytte undervejs.

FC Midtjylland kom i front efter 19 minutter, da Paul Onuachu på akrobatisk vis havde sidste fod på bolden. Randers-keeper Hannes Thor Halldorsson appellerede for frispark. Og med rette. FCM’s lange topscorer var sekunderne forinden sprunget ind i den islandske målmand. Dommerens fløjte var tavs, og så kunne nigerianeren løfte bolden to gange på foden, inden han flot flugtede kuglen i nettet.

Føringen holdt kun tre minutter. En hurtig Randers-omstilling endte hos Saba Lobzhandize, og georgieren fik så meget i plads i højre side, at han uhindret kunne slog et fladt indlæg ind foran FCM-målet, hvor en fri Marvin Pourié let sørgede for udligningen.

FCM’s usikre og fejlfyldte første halvleg fortsatte, blandt andet symboliseret ved rutinerede Tim Sparv, der uprovokeret forærede en friløber til Saba Lobzhandize. Jesper Hansen reddede afslutningen.

Men FC Midtjylland var bedst i matchen, hvor Randers kun satsede på omstillinger. FCM skabte en masse - særligt i anden halvleg, hvor Paul Onuachu, Janus Drachmann, Filip Novák, Gustav Wikheim og Rilwan Hassan var tæt på. Rasmus Nissen Kristensen ramte også stolpen, men scoringen fra Jonas Borring var nok til at sikre den yderst velfortjente hjemmesejr.