Foto: Henrik Ole Jensen

15-årig dreng anholdt både i aftes og i nat

Politiet fik fængslet en belastet 15-årig dreng. Han var fredag i grundlovsfør sigtet for blandt andet vold, gaderøveri og voldtægt

HERNING Lokalpolitiet i Herning har en hel del bøvl med en kun 15-årig lokal dreng, der ikke kan finde ud af at holde sig på den rigtige side af loven.

Han har tidligere været i politiets søgelys, og det kom han igen to gange i løbet af få timer. Første gang var i går aftes, hvor han blev anholdt efter noget uro.

Drengen blev løsladt klokken 20.24 i aftes, og han var kun få timer på fri fod, inden han igen sad til afhøring på politigården.

Klokken 02.10 i nat blev den 15-årige dreng anholdt. Denne gang kørte han rundt i en bil, der er meldt stjålet i Aalborg. Han kunne naturligvis ikke vise betjentene et kørekort, og derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret og for brugstyveri af bilen.

Han blev tillige testet positiv for hash, og der blev fundet 0,7 gram hash på ham. Derfor er han også sigtet for narkokørsel og for besiddelse af euforiserende stoffer.

Politiet mener også, at han står bag tyveriet af en anden bil og tyveri af benzin, og det nægter han.

Blandt sigtelserne er der også en sag om vold ved Herning Station 23. april, et gaderøveri i Vildbjerg 20. maj, en voldtægt i juli samt forskellige sager om berigelseskriminalitet.

Politiet krævede derfor drengen varetægtsfængslet på en institution for unge under 18 år i et grundlovsforhør ved Retten i Herning. Dommeren var enig i den beslutning, og han skal nu på en lukket institution i de næste to uger, mens politiet arbejder videre med de hele 34 sager mod ham.