Sænket i overtiden: FCM-nedtur i polsk heksekedel

Ole Bitsch 

FC Midtjylland tabte 2-3 i den første Europa League-duel mod Arka Gdynia

FODBOLD Skæbnen var hård ved FC Midtjylland, der torsdag aften blev sænket i overtiden under den første tredjerunde-kamp mod polske Arka Gdynia.

I en hektisk og larmende polsk kulisse foran 14.000 tilskuere – de fleste udstyret med romerlys, halstørklæder og skrålende stemmebånd - blev hjemmeholdets indskiftede Rafal Siesmaszko matchvinder, da han to minutter inde i overtiden kastede sig frem og pandede et frispark over i det lange målhjørne.

Sekunder senere kunne Arka og det vilde hjemmepublikum juble over det bedste udgangspunkt efter en hektisk og underholdende duel i Europa League-kvalifikationen.

Alene inden pausen var den fremragende atmosfære på Stadion Miejski blevet belønnet med fire scoringer. Der var spillet en halv time, da Arkas brasilianer Marcus da Silva lynede til 1-0 med et skud fra kanten af feltet

FC Midtjylland svarede hurtigt igen. Blot ét minut senere udlignede Rilwan Hassan, da han i et tæt pakket Arka-felt fornemt placerede bolden over i modsatte mål.

FCM kom også i front i første halvleg. Fem minutter senere pandede backen Marc Dal Hende et perfekt hjørnespark fra Jakob Poulsen i kassen.

Men værternes supportere fik endnu en scoring kort før pausen. En lang bold sejlede over midtstopperen Markus Halsti. Gdynias Patryk Kun slap fri, og da Jesper Hansen tøvede med at komme ud i feltet, sendte målmanden en næve i hovedet af Kun. Den albanske dommer, Enea Jorgji dømte korrekt for straffespark.

I anden halvleg tog FCM-mandskabet taktstokken. Det gav store chancer til Marc Dal Hende og ikke mindst et langskud fra Rasmus Nissen Kristensen, som ramte træværket. Jesper Hansen måtte også hive en stor fodparade frem mod Arkas Socha, der også stod for endnu en kæmpe chance.

Det lignede en deling i Polen, hvor et hårdt kæmpende og træt FCM-hold slap koncentrationen i overtiden. Til enorm glæde for det passionerede publikum i Gdynia.

Der er returkamp på MCH Arena i Herning torsdag i næste uge.