Peter Sagan er ikke på startlisten til EM i Herning

Den slovakiske stjerne Peter Sagan fremgår ikke af startlisten ved cykel-EM i Herning til august

CYKLING En af de allerstørste stjerner på den internationale cykelscene bliver væk fra det forestående EM i cykling, der køres i Herning fra 2. august.

Slovakiske Peter Sagan fremgår således ikke af startlisten til mesterskaberne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra arrangørerne.

Sagan er forsvarende mester ved EM, og det var også forventet, at den slovakiske stjerne ville forsøge at forsvare sin titel i Herning. Det ser dog ikke ud til at ske.

Sagan kom i fokus i årets Tour de France, da han først vandt en etape og senere blev smidt ud af løbet på grund af »irregulær spurt« i forbindelse med, at den britiske supersprinter Mark Cavendish væltede i en massespurt.

Med på startlisten ved EM er blandt andre den norske stjerne Edvald Boasson Hagen, der netop har kørt et imponerede Tour de France, hvor det også blev til en etapesejr. Han får selskab af landsmanden Alexander Kristoff.

Den hurtige italiener Elia Viviani har også meldt sig til start, og det samme har den belgiske duo Jens Debusschere og Jens Keukeleire.

På det danske hold er sprinteren Magnus Cort største håb i landevejsløbet.

På enkeltstarten er blandt andre polske Maciej Bodnar på startlisten. Bodnar vandt enkeltstarten på næstsidste etape i årets Tour de France.

/ritzau/