Bookmaker har Thorup og Riddersholm som fyrings-favoritter

Kim Stoltenberg Hansen 

Jess Thorup skal frygte alvorligt for sit job, spår bookmakeren Bet25

FODBOLD Bookmakerne har ikke kun odds på fodboldkampe. Man kan også spille på, hvilken træner der først bliver fyret i Superligaen - og her er det ikke ligefrem en fordel at have FCM-træner på sit CV - hverken nuværende eller tidligere. Favorit til at blive fyret er FCM-træner Jess Thorup. Her er oddset blot 1,9.

Næstfavorit til den første superligatræner-fyring er tidligere FCM-træner og nuværende AGF-træner Glen Riddersholm - dog til det noget højere odds 4,0, da Thorup er storfavorit til at modtage den første fyreseddel, lyder det fra oddssætter Niklas Nürnberg fra Bet25.

- Når man er cheftræner i en af de mest ambitiøse klubber i rækken, vil man altid være genstand for spekulation, når resultaterne ikke lever op til målsætningerne. Man kan så diskutere, om klubbens målsætning harmonerer med holdets reelle formåen, men faktum er, at man udadtil fra ledelsens side har meldt ud, at holdet har kvaliteterne til at kæmpe med om mesterskabet. Og på nuværende tidspunkt ser vi ikke mange tegn i retning af, at Thorup og FC Midtjylland i samspil vil kunne blande sig der i denne sæson, udtaler oddssætter hos Bet25, Niklas Nürnberg.

Den seneste trænerfyring i superligaen var i december sidste år, hvor Lars Søndergaard forlod AaB. Sidenhen har svingdøren stået stille på trænergangene, men ifølge oddsætterne hos Bet25 er der optræk til fyringssæson.

- Det er sjældent, at der ikke er mindst én klub, der underpræsterer kraftigt i en halvsæson, så oftest vil der ryge en træner. Omvendt er den nye struktur også med til at beskytte nogle trænere og give nogle ekstra livliner, så det vil ikke være chokerende, hvis alle 14 trænere møder op til første træning efter vinterpausen. Vi har dog alligevel en forventning om, at der kommer minimum én fyring i løbet af efteråret, og det kunne meget vel være Jess Thorup, udtaler Niklas Nürnberg.

Odds på den første trænerfyring:

Jess Thorup 1,9

Glen Riddersholm 4

Olafur Kristjansson 5

Kent Nielsen 15

David Nielsen 25