Sæsondebut til Halsti mod Ferencváros

Ole Bitsch 

Den finske forsvarsspiller afløser en skadet Zsolt Korcsmár, der misser aftenens Europa League-brag

FODBOLD FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup er tvunget til omrokeringer i centerforsvaret forud for aftenens vigtige Europa League-kvalifikationskamp mod Ferencváros fra Ungarn.

Således er FCM’s ungarske midtstopper, Zsolt Korcsmár, ikke blevet klar efter den skade, han pådrog sig i søndagens Superliga-nederlag mod Brøndby. I stedet træder 33-årige Markus Halsti, der sæsondebuterer, ind i den midtjyske startopstilling. Her skal finnen danne centerduo med Kian Hansen, som delvis blev sparet i ligapremieren.

I forhold til blamagen i Brøndby er også Kristian Riis, Mikkel Duelund, Filip Novák, Simon Kroon og Alexander Sørloth skubbet ud af startformationen. De afløses af Marc Dal Hende, Tim Sparv, Gustav Wikheim og topscorer Paul Onuachu. Sidstnævnte er blevet sin ankelskade kvit.

FC Midtjylland møder frem til kvalifikationsopgøret i anden runde mod Ferencváros med en sejr på 4-2 fra holdenes første møde i Ungarn.

Aftenens Europa League-kamp sparkes i gang på MCH Arena klokken 19.00.

FC Midtjyllands startopstilling mod Ferencváros (4-1-4-1): Jesper Hansen - Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Markus Halsti, Marc Dal Hende - Tim Sparv - Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Janus Drachmann, Gustav Wikheim - Paul Onuachu

På bænken: Michael Falkesgaard, André Rømer, Kristian Riis, Filip Novák, Mikkel Duelund, Simon Kroon, Alexander Sørloth.

Ferencváros åbner med følgende opstilling: Dénes Dibusz - Gergö Lovrencsics, Bence Batik, Zoltan Gera, Kornel Csernik - Fernando Gorriarrán - Lukasc Böle, Rui Pedro, Amadou Moutari - Balazs Lovrencsics, Tamas Priskin

Læs mere om matchen på aoh.dk og i Herning Folkeblad fredag.