FCM sikkert videre i Europa

Ole Bitsch 

FC Midtjylland besejrede igen ungarske Ferencváros og er klar til tredje kvalifikationsrunde

FODBOLD FC Midtjylland er et skridt nærmere gruppespillet i årets Europa League-turnering.

Torsdag aften vandt et stærkt spillende FCM-mandskab en sikker sejr over ungarske Ferencváros, der på MCH Arena blev nedlagt med 3-1 - efter 1-0 ved pausen. Da »ulvene« havde vundet det første møde i Ungarn med 4-2, avancerede FC Midtjylland til tredje kvalifikationsrunde.

Bortset fra en afventende indledning sad midtjyderne totalt på returkampen foran 5413 tilskuere i Herning. Alene i første halvleg producerede FC Midtjylland en håndfuld store chancer - heriblandt to kæmpe hovedstødstilbud til midtbaneslideren Tim Sparv og en endnu større mulighed til angriberen Paul Onuachu, der nærmest på målstregen fik skubbet bolden væk fra den ungarske ramme.

Dødvandet blev dog brudt efter 34 minutter, da energiske Gustav Wikheim afsluttede et flot FCM-angreb i feltet. Den sidste aflevering stod højrebacken Rasmus Nissen Kristensen for.

Målet punkterede den sidste gnist hos Ferencváros. Gæsterne, der var skadesplagede og stillede med tre midtbanespillere i forsvaret, fik ganske vist udlignet til 1-1 efter et hjørnespark, men kun efter et gigantisk drop af FCM-keeper Jesper Hansen.

Hjemmeholdet fik dog den fortjente sejr. Et kvarter før tid blev en midtjysk omstilling konverteret til mål, da anfører Jakob Poulsen sendte en smuk aflevering ind i pandebrasken på en fremadstormende Rasmus Nissen.

Fem minutter senere nettede indskiftede Alexander Sørloth iskoldt til 3-1 på en friløber.

I næste europæiske runde venter de polske pokalvindere fra Arka Gdynia. FCM indleder i Polen torsdag 27. juli - med returkamp i Herning torsdag 3. august. Der venter endnu en runde, inden billetten til Europa League-gruppespillet indløses.