FCM tabte 0-4 i Brøndby

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland fik en elendig start på Superliga-sæsonen mod en af de formodede konkurrenter i toppen

FODBOLD 0-4 i Brøndby.

FC Midtjyllands Alka Superliga-sæson begyndte elendigt søndag aften. Hjemmeholdet Brøndby IF ydmygede Jess Thorups tropper i en totalt ensidig kamp, hvor FCM slet ikke havde noget at byde ind med. Hverken offensivt eller defensivt.

Gæsterne fra FCM var på hælene fra første sekund. Brøndby kom blæsende ud og dominerede totalt mod et FCM-mandskab, der slet ikke kunne finde fodfæste.

Cheftræner Jess Thorup havde blandet kortene godt og grundigt siden den fornemme udesejr over ungarske Ferencváros i torsdags i Europa League-kvalifikationen. Fem udskiftninger i startopstillingen - blandt andre var målfarlige Paul Onuachu slet ikke med i truppen på grund af en mindre skade.

Måske omrokereringerne var en del af forklaringen - i hvert fald var FC Midtjylland helt uigenkendelige i forhold til sæsonens første tre Europa League-kampe. Forsvarsspillet var uden konsekvens, og i det 11. minut kom den første advarsel, da en helt udækket Jan Kliment headede på stolpen for Brøndby.

I det 20. minut gik det galt. Johan Larsson satte tempo i Brøndbys højreside og overrumplede hele FCM-mandskabet med et hårdt og præcist indlæg, der passerede helt til modsatte stolpe, hvor Teemu Pukki var klar til at prikke bolden ind til 1-0.

Paul Onuachus afløser i front for FCM, norske Alexander Sørloth, havde et par gode erobringer og viste masser af energi, men gæsterne var ikke farlige. Det var til gengæld Brøndby, og i det 35. minut pandede Jan Kliment Hany Mukhtars frispark ind til en fortjent 2-0-føring.

Jess Thorup reagerede efter en lille time med en dobbeltindskiftning af Tim Sparv og Gustav Wikheim, men bare et par minutter efter lukkede Brøndby kampen endegyldigt. Besar Halimi, som Brøndby har hentet i tyske Mainz, fejrede sin Superliga-debut med en solotur gennem forsvaret og sendte bolden i en bue ind over Jesper Hansen i FCM-målet. Afslutningen ramte Tim Sparv i ryggen og snød totalt keeperen.

Så var det »game over« for FC Midtjylland. Syv minutter før tid blev det 0-4, da Jesper Hansen kun kunne halvklare et skud fra Jan Kliment. Indskiftede Kevin Mensah fik bugseret returen i mål.

Ydmygelsen må give dybe panderynker hele vejen rundt i FC Midtjylland. I hvert fald var holdet i denne kamp ikke i nærheden af Brøndbys niveau - roteringer eller ej.

Torsdag aften skal de sparede kræfter hos flere nøglespillere give pote på MCH Arena i returkampen mod Ferencváros. Næste Superliga-kamp er næste søndag hjemme mod Silkeborg.