Nicklas Jensen rykker til Finland

Kenneth Kristiansen 

Herningenseren skifter til den finske klub Jokerit, men drømmen om et gennembrud i NHL lever endnu

ISHOCKEY Nicklas Jensen er - indtil videre, i hvert fald - færdig i amerikansk ishockey.

Herningenseren skifter NHL-klubben New York Rangers ud med den finske KHL-klub Jokerit, som også har Peter Regin, Oliver Lauridsen og Jesper B. Jensen i truppen.

- Det er en rigtig god mulighed for mig. For min udvikling, siger Nicklas Jensen til Herning Folkeblad.

Han har skrevet under på en ét-årig kontrakt med en option for sæsonen 2018/19.

24-årige Nicklas Jensen spillede i sidste sæson kun syv NHL-kampe for New York Rangers. Til gengæld blev det til hele 70 kampe for NHL-holdets »farmerklub« i AHL, Hartford Wolf Pack.

Selvom han nu skifter til Finland betyder det ikke, at drømmen om et gennembrud i NHL er opgivet.

- Tværtimod faktisk. Jeg skifter til den næstbedste liga i verden for at spille mere og udvikle mig mere, pointerer han.

- Hvis man gør det godt i KHL, ser det ikke helt skidt ud. Så kan muligheden for NHL igen måske komme tættere på, tilføjer Nicklas Jensen.

Den danske landsholdsspiller fik sit gennembrud for Herning Blue Fox i 2009/10-sæsonen. Herefter rykkede han til amerikansk ishockey, og NHL-debuten kom i sæsonen 2012/13.

Men det endelige gennembrud i verdens største ishockeyliga har ladet vente på sig. I stedet skal han nu spille i den næstbedste liga, KHL, for Jokerit. KHL består af 28 klubber fra Finland, Hviderusland, Kasakhstan, Kroatien, Letland, Rusland og Slovakiet.