Herning-elever vinder særpris til EM

Brian Kjær Andersen 

Fire elever fra HHX i Herning vandt i aftes en flot iværksætterpris i Bruxelles

IVæRKSæTTERI Flere end 200 elever fra 35 lande har siden tirsdag været samlet i Bruxelles. Her har de dystet mod hinanden i konkurrencen Company of the Year Competition 2017, som er EM i Entreprenørskab for elever fra hele Europa.

Sent onsdag aften blev et Herning-hold med fire elever fra HHX på Herningsholm Gymnasium kåret som vindere af specialprisen » AT&T Excellence in IT Award«. De fire unge iværksættere Ida Sophie Guldbrandt, Kasper Slator, Mathias Kannegaard og James van der Klip har i fællesskab stiftet virksomheden Demenish. Tidligere på året vandt de DM i Entreprenørskab og sikrede sig dermed adgangsbillet til EM.

Demenish har udviklet produktet Braintap, som er en tablet (computer) specielt målrettet til demente. Gruppen har skabt kognitivt stimulerende spil og øvelser til tabletten, som skal stimulere hjernen og lindre symptomerne hos demente. Den idé imponerende dommerne, som kvitterede med konkurrencens specialpris.

EM-vinder fra Estland
Prisen er en anerkendelse af elevernes idé og potentialet i ideen. Når Demenish kommer hjem fra EM skal de i kontakt med AT&T’s danske afdeling, som var meget begejstret for elevernes idé og udviklingen af deres Braintap.

Den overordnede vinder af Company of the Year Competition blev gruppen Festera fra Estland, som har udviklet affaldsspande til hjemmet, der nedbryder biologisk affald.

Læs reaktioner fra det vindende Herning-hold i Herning Folkeblad torsdag og på AOH+.