Tyve stjal B&O-fjernsyn for 1,6 millioner fra lastbil, mens chauffør sov

Aske Cornelis Visser Ottosen 

Tyve stjal for over halvanden million kroner fra lastbil, mens chauffør sov

HERNING En polsk lastbilchauffør fra et polsk transportfirma fik sig noget af et chok, da han vågnede tirsdag morgen. Omkring 160 B&O-fjernsyn, til en værdi af 10.000 per styk, var blevet stjålet fra hans lastrum, mens han lå og sov.

Chaufføren havde natten til tirsdag lavet en aftale med et transportfirma, beliggende på Transportcenter Allé ved HI-park mellem Herning og Ikast, om at han kunne parkere for natten på deres adresse.

Mens den polske chauffør sov i lastbilens førerhus, skar ukendte gerningsmænd to huller på 80 gange 80 centimeter i sættevognens presenning, hvor de bar fjernsynene ud fra. Værdien på de stjålne tv anslås til at være omkring 1,6 millioner kroner.

- Vi har haft ekstra undersøgelser på, når det er så store værdier. Så vi havde nogle teknikere derude og kigge i går, om vi kunne finde nogle spor. Der er også noget videoovervågning, vi skal have sikret fra firmaet, fortæller Bent Smedegaard fra Politiet i Herning.

Videoovervågningen er ikke politiets eneste spor i sagen om de stjålne fjernsyn. En medarbejder fra transportfirmaet, der holder til på adressen, mødte ind på arbejde klokken fem. Her observerede han tre biler, der holdt tæt på lastbilen. Det var en hvid Mercedes sprinter på tysk nummerplade og to hvide kassevogne på polske nummerplader.

- Det er klart, at dem, der har lavet indbruddet, må have en idé om, hvad sættevognen indeholder, eftersom de lige nøjagtig indfinder sig ved den sættevogn og laver det, de gør, siger Bent Smedegaard.