Drengekor fra Herning ramt af Trumps indrejseforbud

Peter Jessen 

Stramning af indrejseregler koster Herning Kirkes Drengekor både bøvl og store ekstra-udgifter til USA-rejse i efteråret

HERNING Herning Kirkes Drengekor skal i efteråret en tur til USA, hvor de blandt andet skal optræde i Carnegie Hall i New York. Men den længe planlagte tur er blevet udsat for noget af et benspænd som følge af Donald Trumps stramninger af indrejsereglerne til USA. Det skriver Herning Folkeblad onsdag.

- 180.000-200.000 kroner kommer han til at koste os. Plus en frygtelig masse besvær og ekstraarbejde, siger Rikke Ramm Eberlein til Herning Folkeblad.

Hun er korproducent for drengekoret og daglig leder af Den Jyske Sangskole i Herning.

Fra kulturel udveksling til arbejdsophold
Hun fortæller, at de amerikanske stramninger betyder, at drengekorets ophold i USA må forventes vurderet som et arbejdsophold, hvor det tidligere er blevet betragtet som kulturel udveksling.

Det betyder, at der bl.a. skal laves individuelle arbejdstilladelser og visum-ansøgninger til hvert enkelt medlem af den 55-personer store rejseselskab. For sidstnævnte gælder det, at der skal udfyldes 55 ansøgninger af 11 A4-sider, ligesom samtlige deltagere i turen, ældre end 14 år, skal rejse til København og møde personligt op på den amerikanske ambassade til et personligt interview, før de kan få lov at få et visum.

Alt i alt løber omkostningerne op i næsten 200.000 kroner. Men hvis drengekoret rejser til USA uden at have papirerne i orden, risikerer koret at blive afvist i lufthavnen i New York - samt få en anmærkning for at forsøge at rejse ind i landet på forkert grundlag.

- Det er der siden stramningerne i januar flere bands og andre grupper før os, som har oplevet. Den situation vil vi selvfølgelig ikke risikere at havne i, når vi lander med vores drengekor i New York, siger Ramm Eberlein til Herning Folkeblad.