Bjarne Riis køber et rejseselskab

Brian Kjær Andersen 

Sammen med forretningspartneren Lars Seier har Bjarne Riis købt hovedparten af cykel-rejseselskabet Optour

OPKøB Riis Seier Project, som ejes af Bjarne Riis og Lars Seier, spilder ikke tiden med deres ambitioner om at skabe en koncern med en bred vifte af cykelrelaterede aktiviteter. Med øjeblikkelig virkning har Riis Seier Project købt majoriteten af rejseselskabet Optour, fremgår det af en pressemeddelelse.

Optour blev stiftet i 2015 og har specialiseret sig i at arrangere bjergrige cykelrejser rundt i Europa. Planen med opkøbet er, at rejseselskabet udover sin faste kundegruppe også skal tilbyde rejser og events til det landsdækkende erhvervsnetværk Riis Seier Business Club.

Dette netværk fik tidligere på året afdeling i Herning, da man overtog Herning-netværket The Locals Cycling Network med cirka 40 medlemmer.

Bjarne Riis ser købet af Optour som en vigtig brik i at opfylde de ambitioner, der er i Riis Seier Project.

- Vi ved, at for rigtig mange hænger nogle af de største oplevelser på cykel sammen med at udfordre sig selv og kombinere det med nogle ekstraordinære naturoplevelser, eksempelvis i bjergene. Derfor er det også et helt naturligt skridt, at vi i vores arbejde med at bygge en stærk koncern med afsæt i cykelrelaterede aktiviteter og services også får et rejseselskab med i vores setup. Det giver rigtig god mening på så mange måder, siger Bjarne Riis i pressemeddelelsen.

Stiftere bliver i firmaet
Optour er stiftet af Michael Benzon og Mikkel Würtz. De to stiftere fastholder en ejerandel i Optour og vil fortsat være en del af det nye setup. Det bliver dog Nicolai Jørgensen, direktør i Riis Seier Project, som kommer til at stå i spidsen for Optour.

- Nu glæder vi os for alvor til at kunne rulle programmet for næste år ud. Det bliver en kombination af de velkendte ture og produkter fra Optour, som fungerer meget stærkt i dag. Dertil kommer en række særlige og skræddersyede produkter til medlemmerne af vores Business Club samt vores signatur camps med Rolf og Riis med base på vores toscanske hotel, Villa Pacini. Det bliver rigtig spændende, når vi kan udnytte synergierne fra vores afsæt i det professionelle felt, siger Nicolai Jørgensen.