FOF scorer Svend Brinkmann

Den populære professor holder foredrag hos FOF til november

HERNING FOF Herning præsenterer i det nye program en række foredragsholdere i efteråret, som alle giver føde til både hjerne og hjerte. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Skuespiller Bodil Jørgensen lægger ud med et åbenhjertigt foredrag om sit righoldige liv og karriere. Bodil Jørgensen fortæller også om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet. Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.

Der venter deltagerne ved dette foredrag en spændende og hjertevarm fortælling med masser af humor fra en af tidens største kvindelige skuespillere, som også vil give smagsprøver som visefortolker med sange fra hendes repertoire, akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl.

Peter A.G.
I efteråret kan man også opleve Peter A.G.’s foredrag, som tager udgangspunkt i det postulat, at færre og færre har sig selv med i det, de foretager sig.

- Vi opdrages så at sige til at sælge ud af os selv og gradvist forsvinde ud i verden - ikke lege, kigge, lytte, føle osv. Og når vi ikke længere selv er tilværelsens centrum, så har vi ikke længere nogen reference at måle på, om udviklingen går i den rigtige eller forkerte retning, forklarer Peter A.G. i pressemeddelelsen fra FOF.

Det er her, kunsten kommer ind i billedet. Som en måde at lære sig selv at kende på. Hvis man vel at bemærke tør slippe forestillingen om kunsten som noget, man først og fremmest skal forstå. Peter A.G. mener, at kunst først og fremmest skal opleves. Forståelsen kommer i anden række.

Ulf Pilgaard
For første gang fortæller den folkekære skuespiller Ulf Pilgaard - efter mere end 50 år med hovedroller på landets teater- og revyscener - hele historien om sin enestående karriere.

Ulf Pilgaard holder sit foredrag i en samtale med journalist Ole Sønnichsen. Undervejs runder han store personligheder som Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem og med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen samt tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.

Anne Linnet
Det er efterhånden en tradition, at Anne Linnet og hendes trio gæster FOF i Herning Kirke. Denne gang er det med en stemningsfyldt julekoncert. Til koncerten synger Anne Linnet både sine egne julesange fra »Linnets Jul«, sange med tekst af Johannes Møllehave og et par af de gamle julesange, vi allesammen kender.

I denne intime og akustiske koncertform vil Anne Linnet også fortælle anekdoter om sangene og om, hvilke tanker omkring jul og tradition, der ligger bag tilblivelsen af julesangene, ligesom publikum får lejlighed til at synge med på nogle af hendes største hits som for eksempel »Tusind Stykker«, »Smuk & Dejlig« og »Barndommens Gade«.

Svend Brinkmann
En ægte Herningdreng runder efterårets foredragsrække, når psykologiprofessor Svend Brinkmann under sit foredrag får deltagerne til at reflektere over: Hvad der er værd at stå fast på i tilværelsen. Hvad er begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om så meget som muligt, så hurtigt som muligt? FOF garanterer en både udfordrende, tankevækkende og underholdende aften.

I sin nyeste bog »Gå glip«, som udkommer i efteråret, undersøger Svend Brinkmann nu begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om »så meget som muligt, så hurtigt som muligt«. Vi fortæller os selv og hinanden, at vi skal nå at opleve så meget som muligt, før vi dør, men i vores grænseløse tid ser prisen ud til at være en udpining af både naturens ressourcer og de menneskelige. Han argumenterer derfor for, at det er bydende nødvendigt for os som samfund, at vi lærer begrænsningens kunst - både for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser, men også fordi det i sig selv er værdifuldt for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold.

Varieret kursusprogram
FOF tilbyder selvfølgelig også alle de klassiske aftenskolekurser, hvor der alt efter smag og interesser er mulighed for at dygtiggøre sig eller udfolde sine kreative evner. Også hvis man vil gøre noget godt for sig selv og sin sundhed, er der masser at hente.

Forstander Kirsten Bjørn-Thygesen peger på, at FOF har noget for alle uanset alder, grundform og helbred.

- En af vores styrker er, at vi favner bredt. Vi har både noget til dem, der vil have pulsen op, og for dem der søger ro og harmoni. Og så har vi tilbud for dem, der på grund af ryglidelser, lungesygdomme eller andre helbredsproblemer skal tage særligt hensyn til helbredet, siger hun.

- Blandt andet starter vi i den nye sæson knap 20 nye hold i varmtvandstræning i Herning Svømmehal. Varmtvandstræning virker smertelindrende, derfor har mange borgere, der har smerter eller problemer med bevægeapparatet stor glæde af træning i varmt vand, hvor de kan genopbygge bevægelighed, muskelstyrke og balance, slutter Kirsten Bjørn-Thygesen.