Politiet har travlt med vand og støjende fester

POLITI De fleste bilister kender situationen her i sommermånederne, hvor man nyder det flotte vejr, men så pludselig får en gang akut regnvejr fra et vandingsanlæg.

- Det er forbudt at vande offentlig vej, og øjeblikket får vi rigtig mange henvendelser. Bødestraffen er 1000 kroner, oplyser politikommissær Henning Præstegaard, der generelt opfordrer landmændene til at indstille deres vandinganlæg, så de ikke vander løs på vejene, hvilket i øvrigt heller ingen effekt har på afgrøderne.

Det pæne vejr i weekenden har også betydet, at politiet har haft travlt med at lægge en dæmper på adskillige fester.

Her er naboer, der typisk klager over for høj musik.

- Man må naturligvis gerne høre musik, men det skal om natten ske for lukkede døre og vinduer. Samtidig bør man så også udvise hensyn, mener politikommissæren.

Der er ingen fast bødestraf for at forstyrre andres nattesøvn, og folk plejer da også at skrue ned, når en politipatrulje ruller forbi og tysser, men politiet har hjemmel til at fjerne radioen eller støjkilden, hvis man ikke retter sig efter politiets henstilling.