Pointsluger vender tilbage

Thomas Damm 

Toni Kallela fik en træls afslutning på sin første sæson i Herning, da han blev skadet før slutspillet. Han tager en tørn til

ISHOCKEY Efter sidste sæson meldte Herning Blue Fox ud, at ingen af de udenlandske spillere ville blive tilbudt en ny sæson i Herning. Men i dag kan Blue Fox offentliggøre, at der er lavet en aftale med den nu 24-årige finne Toni Kallela. Han gav allerede tidligt udtryk for, at han gerne ville fortsætte i Herning, men først nu er kontrakten altså skrevet under.

- Jeg havde en god tid i Herning i sidste sæson, og jeg glæder mig til at komme tilbage. Herning er en god klub, og jeg tror på det nye projekt. Jeg kendte ikke Petri (Blue Fox’ nye træner, Petri Skriko, red.), men jeg har haft et par gode snakke med ham, og jeg ser frem til at blive en del af hans hold, siger Toni Kallela til Herning Folkeblad.

I sidste sæson stødte han til holdet i oktober måned og fik i første omgang en kort kontrakt på en måned til at bevise sig selv. Han leverede masser af mål og assister og gjorde sig på den måde fortjent til at blive i Herning resten af sæsonen.

Kort før slutspillet ramte uheldet ham dog, da han blev skadet i sin ene hånd. Han holdt formen ved lige, men nåede aldrig på is igen, da Blue Fox blev slået ud allerede i kvartfinalerne.

- Det var en stor skuffelse ikke at kunne spille i slutspillet. Jeg følte mig klar, men fik ikke grønt lys. Det er selvsagt en træls tid, når man bare kan se på, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg trænede hårdt i vægtrummet, men det er jo ikke det samme, siger Toni Kallela.

Vil gerne bidrage
Han nåede trods alt at spille 32 kampe. Det blev til 13 mål og 18 assister, så man kan også forvente en offensiv hovedrolle til den hurtige finne i næste sæson.

- Jeg er 100 procent klar efter min skade, og håber at komme til at markere mig igen. Jeg vil gerne bidrage, og jeg håber på, at vi som hold får masser af succes, understreger Toni Kallela.

Foruden den finske træner og Kallela er der yderligere to finner i truppen til næste sæson. Det er backen Christian Silfver og angriberen Riku Pitkänen.

- Det er alt andet lige en fordel, at vi nu er flere finner sammen. Det ser jeg frem til, lyder det fra angriberen, der har spillet flere end 100 kampe i den bedste finske række, Liiga.

I klubben er der også store forventinger til, at Kallela finder målnæsen fra sidste sæson frem igen.

- Toni har udvist stor interesse for at komme tilbage til Herning, et sted hvor han trives, og hvor han fortsat mener at kunne udvikle sig. Han er fast besluttet på at komme tilbage i storform, og det ligger lidt i det usagte, at han har noget »unfinished business« i Blue Fox, siger Petri Skriko.

En professionel finne
Han har ikke selv noget indgående kendskab til sin nye angriber, men ser frem til samarbejdet.

- Toni skal i den kommende sæson igen sætte sig igennem som målscorer. Han er hurtig, målfarlig, professionel i sit arbejde, træner altid hårdt, og så er han spilleren, der tør og kan tage turene i de små og knap så behagelige områder. Vi forventer, at han fortsætter den positive udvikling og kan hjælpe holdet over hele banen, men i særdeleshed i det offensive spil, påpeger Petri Skriko.

Dermed har Blue Fox 23 spillere, heraf fem udlændinge, på kontrakt, og umiddelbart ser det ikke ud til, at der kommer flere, før end Petri Skriko har haft lejlighed til at se de nuværende spillere an på isen.