Maskine brød i brand hos Herning Massivtræ

Martin Hove Thomsen 

Brandvæsenet blev omgående kaldt ud til Herning Massivtræ, da man frygtede, at branden i en maskine kunne sprede sig via gløder til en stor silo med træspåner

HERNING På Cedervej i Herning ligger virksomheden Herning Massivtræ, der bearbejder træ, og i den branche er man altid påpasselig, når det handler om brande.

Det fortæller indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen, der klokken 9.46 blev alarmeret om, at en af virksomhedens maskiner var brudt i brand.

- Det var motoren i en af maskinerne, der var gået ild i. Det gav nogle flammer og noget røg, fortæller han.

Frygten gik dog mere på, at gløder fra maskinbranden kunne sprede sig via maskinens udsugningsanlæg, der suger træspåner ud i nogle omkring 10 meter høje siloer.

- Og sådan nogle siloer med træspåner brænder altså ret godt, siger indsatslederen, der dog efter en rundtur, hvor maskinerne blev gået igennem, kunne konstatere, at branden ikke havde spredt sig.

- Det tager lang tid at slukke branden i sådan nogle siloer, fordi træspånerne skal fjernes med håndkraft. Jeg kan huske for et par år siden, hvor det tog 24 timer at slukke sådan en brand i Ørnhøj, siger Peter Kristensen.

I virksomhederne i denne branche ved man, hvor galt det kan gå, hvis branden spreder sig, så de er ifølge indsatslederen yderst opmærksomme.

- De ringede 112 med det samme, og det kan vi kun hilse velkommen. Så det var helt i orden, siger Peter Kristensen.

Maskinen, der gik ild i, skal en tur til reparation, mens ingen personer kom noget til.