Herning skal være vært for VM-finalen i herrehåndbold i 2019

På et pressemøde i dag, onsdag, blev spillestederne til verdensmesterskabet i herrehåndbold 2019 offentliggjort

HåNDBOLD Jyske Bank Boxen i Herning står atter kampklar, og Danmarks nye Royal Arena i København byder også velkommen til de mange håndboldfans, når mændenes VM skal spilles i 2019.

Til dette VM deler Danmark og Tyskland nemlig værtskabet i et samarbejde mellem de to nationers håndboldforbund og Sport Event Denmark. Og det glæder naturligvis Hernings borgmester Lars Krarup (V), at Herning bliver hjemmebane for landsholdet.

- Vi glæder os utroligt meget til igen at være hjemmebane for det danske herre-håndboldlandshold. Jeg er slet ikke i tvivl om, at publikum i Jyske Bank Boxen vil bakke massivt op om herrerne. I Herning Kommune har vi en lang erfaring som værter for store mesterskaber, og VM i Herrehåndbold vil skrive sig ind på listen over de helt store. Jeg er glad for, at DHF, IHF og Sport Event Denmark igen har valgt Herning Kommune som samarbejdspartner. Samtidig ser jeg fine perspektiver i, at vi for første gang kan dele værtskabet for et stort event med Tyskland, der både ligger tæt på Herning, og er interessant som eksportmarked, turistmarked og håndboldnation, siger Lars Krarup i en pressemeddelelse fra kommunen.

Jan Kampman, der formand for den danske organisationskomite for VM i herrehåndbold 2019, glæder sig over samarbejdet med Tyskland:

- Danmark og Tyskland er to store håndboldnationer med stor erfaring. Vi vil sammen med det tyske håndboldforbund arbejde hårdt for, at denne erfaring kommer alle fans og spillere til gode, og jeg ser frem til at byde alle velkommen til den store VM-fest.

Sport Event Denmark glæder sig også over samarbejdet og ser frem til det store mesterskab:

- Danmark og Tyskland er værter for VM i herrehåndbold i 2019. Det bliver et stærkt team. Og der bliver håndboldfest i både Danmark og Tyskland. Danmark har nu multiarenaer i både den østlige og vestlige del af landet. Det giver nye muligheder i forhold til at afvikle og byde på store internationale mesterskaber som eksempelvis dette VM i herrehåndbold i 2019 og VM i ishockey i 2018, siger Lars Lundov, der er direktør i Sport Event Denmark, i pressemeddelelsen.

Spillestederne bliver som følger:

Danmark

Jyske Bank Boxen, Herning - hvor finalen skal spilles

Royal Arena, København

Tyskland

Mercedes-Benz Arena, Berlin

Olympiahalle, München

LANXESS Arena, Köln

Barclaycard Arena, Hamborg