FCM-sejr i sidste test

Kenneth Kristiansen 

Jakob Poulsen blev matchvinder på straffespark i træningskampen mod AaB

FODBOLD FC Midtjylland fik en sejr i holdets sidste træningskamp før sæsonstarten. I byen Ramme sydvest for Lemvig vandt FCM lørdag eftermiddag 1-0 over AaB.

Sejrsmålet blev sat ind på straffespark af anfører Jakob Poulsen knap 10 minutter inde i anden halvleg, efter at Paul Onuachu var blevet væltet omkuld i feltet.

To af de nye FCM-spillere var med i startopstillingen. Michael Falkesgaard spillede hele kampen i målet, mens ungarske Zsolt Korcsmár fik første halvleg i midterforsvaret. Efter pausen foretog cheftræner Jess Thorup et hav af udskiftninger, og her kom flere af de nye på banen, i form af den norske angriber Alexander Sørloth og den bulgarske offensivspiller Bozhidar Kraev.

Kampen blev spillet på Ramme Stadion i anledning af FCM-samarbejdsklubben Ramme-Lomborgs 100 års jubilæum.

Selve opgøret var intenst med en flok energiske og motiverede FCM-spillere, der tydeligt ville vise, at de skal spille trods den øgede konkurrence i den i øjeblikket meget store og brede FCM-trup. Blandt andre udmærkede den svenske kantspiller Simon Kroon sig med en stærk indsats, og også finske Tim Sparv, der sad udenfor stort set hele sidste sæson med en skade, fyldte meget i første halvleg.

Store chancer var der dog ikke mange af. Den største tilfaldt Paul Onuachu efter en halv time, da han ramte overliggeren efter et frispark ind i feltet fra Jakob Poulsen.

FCM’s sæson begynder for alvor torsdag aften, hvor irske Derry City FC gæster MCH Arena i Europa League-kvalifikationen.

FC Midtjyllands opstilling:

Michael Falkesgaard - André Rømer (68’ Mads Døhr Thychosen), Zsolt Korcsmár (46’ Alexander Munksgaard), Kristian Riis (61’ Markus Halsti), Marc Dal Hende (61’ Andreas Poulsen) - Tim Sparv (46’ Mikael Anderson) - Rilwan Hassan (68’ Awer Mabil), Jakob Poulsen (68’ Bozhidar Kraev), Janus Drachmann (50’ Kaan Kairinen), Simon Kroon (46’ Alexander Sørloth) - Paul Onuachu (68’ Gustav Wikheim).