FCM-keeper tættere på exit

Ole Bitsch 

Den svenske keeper nærmer sig skifte tilbage til Malmö FF

FODBOLD I begyndelsen af juni bekræftede FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein over for Herning Folkeblad, at klubbens svenske keeper, Johan Dahlin, havde udtrykt ønske om at returnere til hjemlandet.

Det ønske er 30-årige Dahlin nu meget tæt på at få opfyldt.

Ifølge det svenske medie Fotballs- kanalen er FCM og Malmö FF ikke langt fra at lukke en handel, der med omgående virkning sender Johan Dahlin tilbage til klubben, han repræsenterede fra 2009 til 2013. I 2010 og 2013 var Dahlin med til at vinde det svenske mesterskab med netop Malmö FF.

- Vi har dygtige målmænd. Vi kommenterer ikke på spillere i andre klubber, sagde Malmös sportschef Daniel Andersson - ifølge Fotballskanalen - under et pressemøde torsdag.

Hvis Johan Dahlin skifter retur til den svenske storklub kan det sætte gang i en målmandsrokade. I Malmö FF har den tidligere FC København-keeper Johan Wiland stået i buret siden juli 2015, men Wiland har kontraktudløb efter denne sæson, og den 36-årige svensker sættes i forbindelse med Hammarby, der har danske Jakob Michelsen som cheftræner. Wilands kone og børn bor nemlig i Stockholm, hvor Hammarby holder til.

Familiemæssige årsager
Årsagen til, at Johan Dahlin vil forlade FC Midtjylland og dansk fodbold skyldes også familiemæssige overvejelser, fortalte Claus Steinlein 7. juni.

- Allerede for fire-fem måneder siden meddelte Johan os, at han senest vil hjem til Sverige, når den gensidige kontrakt udløber om et år. Det skyldes, at han har et barn, der snart skal begynde i skole, forklarede sportsdirektøren dengang til Folkebladet.

Kigger på tre målmænd
Johan Dahlin, der står noteret for 56 kampe hos »ulvene«, kom til FCM i januar 2015, da han blev købt fri af tyrkiske Genclerbirligi.

I den netop afsluttede sæson spillede Dahlin 37 kampe for FC Midtjylland, der har kontrakt med svenskeren frem til sommeren 2018. Men så langt løber samarbejdet næppe.

Claus Steinlein og FCM-ledelsen er allerede i fuld gang med at finde erstatningen på målmandsposten. Klubben har hentet den tidligere OB-keeper Michael Falkesgaard som ny reserve, men med Dahlins forestående exit skal der yderligere en målmand til.

Kilder tæt på FCM afslører over for Herning Folkeblad, at emnefeltet nu er skåret ned til tre målmænd. Den ene er Lyngbys 32-årige Jesper Hansen, der har fortid hos blandt andet det danske landshold og de franske klubber Évian og Bastia.

Meget tyder dog på, at Lyngby ikke har tænkt sig at slippe Jesper Hansen uden kamp. Ifølge Folkebladets oplysninger kræver den københavnske forstadsklub et millionbeløb, som FCM - i skrivende stund - ikke har tænkt sig at betale.

Det kan skubbe søgningen videre til de næste målmænd på listen.

FC Midtjylland spiller sæsonens første kamp på torsdag, når Derry City fra den irske liga er modstanderen på MCH Arena i Europa Lea-gue-kvalifikationens første runde.