Officielt: Wikheim retur til FCM

Ole Bitsch 

Den norske kantspiller Gustav Wikheim, der i sidste sæson var udlejet til FCM, skifter tilbage til »ulvene« på en kontrakt for de næste fire sæsoner

FODBOLD I slutningen af maj var det en trist Gustav Wikheim, der forud for hjemmekampen mod Lyngby modtog blomster af FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein.

Den populære norske kantspiller, der i hele sidste sæson var udlejet til midtjyderne, lagde ikke skjul på, at han gerne ville blive i FCM. Den 24-årige offensivprofil var dog ejet af belgiske KAA Gent, som havde medsendt en frikøbsklausul på to millioner euro - 15 millioner kroner. En købspris, som FC Midtjylland ikke ønskede at betale.

Det lignede et endegyldigt farvel til Gustav Wikheim, men FCM ville ikke opgive at få fingrene i nordmanden. Efter flere ugers forhandlinger er det nu lykkedes at få presset prisen betydeligt ned, og her til middag kunne den midtjyske Superliga-klub så præsentere Gustav Wikheim som »ny« spiller i FC Midtjylland - denne gang på en fireårig kontrakt.

Ifølge Herning Folkeblads kilder er der tale om et norsk comeback til spotpris. KAA Gent har angiveligt »kun« fået omkring 500.000 euro - cirka 3,5 millioner kroner - for Gustav Wikheim.

Dertil kommer så en række videresalgsklausuler, som den belgiske klub får glæde af - hvis FCM formår at sælge den norske kantkomet.

Den permanente aftale med Gustav Wikheim glæder cheftræner Jess Thorup.

- Da lejeopholdet sluttede, var det åbenlyst for mig at se en god idé i at få Gustav Wikheim på en fast aftale. Det er lykkedes nu, og det er jeg meget tilfreds med, siger han.

Fanfavorit i FCM
Under sit etårige lejemål i det midtjyske blev den tempofyldte norsk-brasilianer lidt af en fanfavorit i FC Midtjylland, hvor Wikheim i sidste sæson spillede 23 kampe, scorede fire mål og stod bag to assists. Særligt nordmandens tekniske finesser, accelerationsevne, dybdeløb og fornemme blik for spillet imponerede både FCM-publikummet, medspillerne og trænerstaben. Men opholdet i Danmark var også præget af et højt topniveau - og et til tider lavt bundniveau.

- Vi kender Gustav Wikheim, og han kender os, så vi ved, hvad vi får i ham. Vi var meget tilfredse med det, han bidrog med, i det år han var på leje hos os sidste sæson. Rent spillemæssigt fik Gustav en fantastisk start på sit lejeophold. Derefter kom en lille skadespause, som han kom fint tilbage fra - for derefter at slutte sæsonen godt af, opsummerer Jess Thorup.

Skal genvinde sin startplads
Hos FCM kan Gustav Wikheim igen se frem til masser af konkurrence på kanterne. Her huserer blandt andre Rilwan Hassan, Jonas Borring, Simon Kroon, Mikael Anderson, Babajide David og Awer Mabil.

- Vi har historisk set haft stor konkurrence på kanterne, og det er en position, hvor vi hele tiden udvikler os. Kanterne er positioner, hvor man ofte ser taktiske udskiftninger i løbet af en kamp, og derfor skal vi have mange gode spillere på de positioner, forklarer Jess Thorup.

Gustav Wikheim er atter tiltænkt en hovedrolle i de kommende sæsoner, fastslår FCM-træneren.

- Gustav var en fast del af startopstillingen (i sidste sæson, red.), og det er også planen med, at han kommer tilbage til FC Midtjylland. Han skal genvinde sin startplads. Det er derfor, vi skriver en lang kontrakt med ham, for vi tror på ham i fremtiden, understreger Thorup.

Cheftræneren roser ligeledes Wikheim for nordmandens sociale kompetencer.

- Han bidrager med meget til truppen, og han yder virkelig en stor indsats - det kunne vi også mærke på de andre spillere. Eksempelvis har jeg aldrig set sådan en afsked, som han fik, da han blev skiftet ud i sidste hjemmekamp. Der var syv spillere henne og give ham et kram, erindrer Jess Thorup.

Både cheftræneren og den sportslige ledelse er overbevist om, at den tilbagevendte nordmand igen viser sig værdifuld for FCM.

- Vi ved, at vi kan udvikle Gustav Wikheim endnu mere, og at han kan blive en vigtig spiller for FC Midtjylland. Blandt andet håber vi på flere mål og assists, og der ved vi, at han har de kompetencer, der skal til for at være afgørende på det parameter, siger Jess Thorup.