MCH Arena var det mest fyldte stadion

Martin Hove Thomsen 

Det kniber generelt med at trække tilskuere til superligaens stadions - FCM ligger i front i forhold til at fylde stadion

FODBOLD Det kommer næppe som den store overraskelse, at det kniber gevaldigt med at fylde landets fodboldstadions. Hele 13 ud af 14 Superliga-stadions var i 16/17-sæsonen i gennemsnit under halvfyldte. Det viser en ny undersøgelse fra .

Lyspunktet, der rager op i forhold til at udnytte tilskuerkapaciteten, er FC Midtjylland.

FCM oplevede nemlig den største tilskuertæthed i den netop overståede sæson med en overordnet kapacitetsudnyttelse på 63 procent, hvilket dog samtidigt betyder, at godt hver tredje plads på MCH Arena i gennemsnit stod tom til sæsonens hjemmekampe.

Kun til to kampe i denne sæson - ud af i alt 253 - har mere end 90 procent af den samlede tilskuerkapacitet været i brug. Begge tilfælde var på MCH Arena til FCM’s hjemmekampe mod FC København i grundspillet og mod Lyngby i mesterskabsspillet.

Kigger man på tværs af ligaen var kun 39 procent af kapaciteten i brug i den forgangne sæson. Helt i bund ligger AC Horsens med gennemsnitligt 2.584 tilskuere på et stadion med plads til 10.495.