Rygekabine gik op i røg på Pitstop

Palle Heering Nielsen og Kim Hansen 

Rygekabinen på sportscafeen brændte og sendte røg rundt i hele ventilationsanlægget

HERNING Kort før klokken 18 i aftes måtte alle gæster på sportsbaren Pitstop samt flere beboere i samme bygning i Nørregade evakueres, da der pludselig opstod røgudvikling i bygningen.

Røgen væltede dels ud fra sportsbarens spillehal og fra toppen af bygningen, hvor ventilationsanlægget munder ud.

Evakuering af beboere
Barvagten på Pitstop ringede 112 og fik gæsterne ud af bygningen. Flere af dem løb om på modsatte side af bygningen og fik banket på dørene, så beboerne i opgangen kom ud. Heldigvis var der ikke røg i selve opgangen.

En kvinde fik sin søn og sin hund med ud, men hun havde pasta over på kogepladen. En politimand, der sørgede for at alle var ude, fik slukket kogepladen, så der ikke kom flere skader i lejligheden.

Røg flere steder i bygningen
Brandfolkene kunne i første omgang ikke finde arnestedet, da der var røgudvikling flere steder. Der blev tilkaldt en stigevogn, og en lokal fotograf med en drone blev kaldt ud for at give indsatslederen overblik fra luften.

Først var der melding om, at branden muligvis var begyndt i kælderen, men til sidst fandt brandfolkene frem til, at det var i rygekabinen i sportsbarens spillehal, at ilden havde fået fat.

- Røgen fra rygekabinen bliver suget med ned i kælderen og derfra op gennem skakten. Derfor var der røgudvikling i toppen af bygningen, fortæller indsatsleder Peter Kristiansen fra Brand & Redning MidtVest.

Ingen personer kom noget til
Rygekabinen blev trukket ud på gaden, og den bliver ikke til rygekabine igen.

Overtryksventilatorer sørgede for at suge røgen ud af bygningen, og ingen personer kom ifølge Herning Folkeblads oplysninger noget til ved branden.

Den tiltrak en del opmærksomhed fra både beboere i området, men også forbipasserende i gågaden.