Officielt: FCM snupper bulgarsk stortalent

Ole Bitsch 

19-årige Bozhidar Kraev får femårig kontrakt. FCM har betalt tre millioner kroner for bulgareren

FODBOLD FC Midtjylland har sikret sig et af Bulgariens største fodboldtalenter foran næsen af europæiske storklubber. Tirsdag middag bekræftede FCM, at man har skrevet en femårig kontrakt med offensivspilleren, 19-årige Bozhidar Kraev, der fik sin A-landsholdsdebut tilbage i marts måned.

- Vi er utroligt stolte over, at det er lykkedes os at hente Kraev til Midtjylland. Han var jagtet af mange store klubber fra de allerstørste ligaer i Europa, påpeger Claus Steinlein, sportsdirektør i FC Midtjylland.

Investering til fremtiden
Ifølge Folkebladets oplysninger har klubber fra blandt andre den engelske Premier League og den tyske Bundesliga vist massiv interesse for Bozhidar Kraev.

- Jeg ønsker ikke kommentere konkret på ligaer eller klubber, men det er klart, at når man som Kraev - og som kun 19-årig - har fået succes i den hjemliga liga og på landsholdet, så er man eftertragtet. Det har vi også kunnet mærke. Konkurrencen om Bozhidars underskrift var hård, siger Claus Steinlein.

Sportsdirektøren vil ikke oplyse, hvor meget FCM har betalt Kraevs tidligere klub, Levski Sofia, for at slippe offensivtalentet, der havde kontraktudløb i hovedstadsklubben til nytår. Folkebladets kilder med kontakter i FC Midtjylland oplyser, at købsprisen for bulgareren er lige under tre millioner kroner.

- Købet af Kraev skal ses som en investering til fremtiden, men vi håber, at han allerede på den korte bane kan få spilletid og skabe yderligere konkurrence omkring de offensive positioner i FCM-truppen, pointerer Claus Steinlein.

Et ekstraordinært talent
Han betegner Bozhidar Kraev, der fylder 20 år på fredag, som »et ekstraordinært talent«.

- Han skal have tid til at vænne sig til dansk fodbold og den danske kultur, men han er en spiller, der trods sin unge alder allerede har spillet mange kampe på højt niveau, siger sportsdirektøren om den unge bulgarer, der kan udfylde samtlige roller på den offensive midtbane eller helt fremme i angrebet.

- I Levski og på landsholdet har Kraev mest spillet som 10’er eller på kanten, men han kan også spille helt fremme, enten alene eller som en ekstra angriber. Han er hurtig, teknisk dygtig og er især god til at løbe dybt i banen. Det giver vores trænerteam ekstra muligheder, pointerer Steinlein.

Han understreger dog, at købet af Bozhidar Kraev ikke nødvendigvis skal ses som et signal om, at FCM er i gang med at sælge en eller flere af klubbens nuværende offensivprofiler.

- Nej, det er ikke planen lige nu, men det er klart, at - når eller hvis det sker - har vi garderet os ved at handle hurtigt og hente Kraev til FC Midtjylland, siger sportsdirektøren.

- FCM kan udvikle mig
Bozhidar Kraev, der også har spillet 16 ungdomslandskampe for Bulgarien, ankom i formiddag til Herning. Ved middagstid gennemgik bulgareren et sundheds- og formtjek på det idrætsfysiologiske testcenter »Q-test« på Ikast-Brande Gymnasium.

Bozhidar Kraev selv ser frem til sin nye tilværelse i Danmark.

- Det er perfekt for mig, og jeg er meget glad. Jeg har set frem til at komme her til klubben, siger den 19-årige stortalent, der er begejstret over førstehåndsindtrykket af FC Midtjylland.

- Jeg kan godt lide klubben allerede. Folkene her tror på mig, og de viser en stor interesse i mig. Det sætter jeg pris på. Jeg forventer at vise, hvad jeg kan udføre, og at jeg får succes her, siger Bozhidar Kraev i en pressemeddelelse.

Den nye FCM-spiller har gjort sit forarbejde omkring klubbens filosofi og spillestil.

- Jeg ved, at det er en ung klub, som benytter sig af unge spillere. Der er en god kombination mellem unge og rutinerede spillere. Det er vigtigt for mig, så jeg kan udvikle mig og lære fra de ældre, siger Bozhidar Kraev.

Han betegner sig selv som en rolig fyr uden for banen. Inden for kridtstregerne mangler der ikke ambitioner, når talen falder på egne kvaliteter.

- Jeg er en teknisk spiller, der kreerer chancer. Jeg vil gerne lave assists og score mål. Og så leverer jeg altid et stærkt løbearbejde, siger FCM’s nye bulgarer.